Gyász

2023.06.07. 15:09

Elhunyt Nagy Zoltán, a VEDAC korábbi edzője

Életének 61. évében elhunyt Nagy Zoltán. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) korábbi edzőjét családtagjai, kollégái, tanítványai, tisztelői kísérték utolsó útjára a vaszari temetőben a napokban.

Napló

Nagy Zoltán Fotó: archív

Nagy Zoltán Pápán született, az 1980-as évektől a 2000-es évek elejéig edzősködött, egyike volt azoknak, akik egyben tartották és VEDAC néven igazán sikeressé tették a Veszprémi Sportegyesületből kivált atlétikai szakosztályt.

Tanítványai számos kiemelkedő eredményt értek el országos és nemzetközi versenyeken. Olyan kiválóságok nevelőedzője, edzője volt, mint az olimpikon Kovács Balázs és a volt országos csúcstartó és olimpikon Csillag Levente gátfutó, a sokszoros magyar bajnok, világ- és Európa-bajnoki résztvevő Dóczi Éva közép- hosszútávfutó, s mások mellett a korosztályos válogatott El-Zein Viktória, Konkoly Miklós, Iványi Ádám és Kavalecz Gábor.

Nagy Zoltán az edzői képesítése mellett informatikus, történelem szakos egyetemi diplomát is szerzett, dolgozott a Magyar Honvédségnél, a veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnáziumban, veszprémi évei után családjával Győrben telepedett le.

Példás szorgalmú, nagy műveltségű és empatikus, segítőkész ember volt, aki később sem szakadt el az atlétikától, váratlan haláláig tartotta a kapcsolatot edzőkollégáival, egykori tanítványaival, figyelemmel kísérve pályafutásukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában