Hátrányból nyert a bajnok

2023.06.03. 20:41

Kupagyőztes lett az Úrkút SK!

Egy öngóllal került hátrányba az Úrkút SK a Balatonfüredi USC elleni Veszprém vármegyei kupadöntőben, de gyorsan jött a válasz és a fordítás sem váratott magára.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton

Balatonfüredi USC-Úrkút SK 1-2 (0-0)

Ajka. V.: Gáspár. Balatonfüredi USC: Filipánics – Bene (Poráczki, 75.), Nagy D., Hideghéti (Dallos, 65.), Török (Sárközi, 85.), Radács, Schőnig, Takács, Szente, Benedek, Koltai (Drahovszky, 60.).

Úrkút SK: Németh A. - Lang (Nagy Á., 61.), Uj (Udvardi, 90.), Zágor, Barcza, Papp, Horváth Á., Boromisza (Kalapács, 56.), Bognár, Kovács Gergő, Király.

A rutinosabb, az előző idényben is finalista (akkor második) úrkútiak voltak az összecsapás esélyesei, ugyanakkor a balatonfüredi csapatot sem lehetett leírni.

Az Úrkút idén (is) bajnok lett a vármegye első osztályban, az ebben a ligában újonc BUSC a negyedik helyen végzett.

Az első félidőben nem esett gól, a folytatásban viszont nem sokat kellett várni az első találatra.

A fürediek kerültek előnybe: az 51. percben Török ívelt kapu elé egy szabadrúgást, a felszabadítani igyekvő Bognár rosszul ért a labdához, amely lábáról Némethet becsapva saját kapujába perdült, 1-0.

Az 58. percben jött az egyenlítés. A bal oldalon labdát szerzett az Úrkút, a beívelést követően Papp csúsztatott kapura, Filipánics épp Horváth Ákos elé ütötte a játékszert, a támadó pedig egy csel után hat méterről a léc alá lőtt, 1-1.

A 77. percben egy szöglet után Uj Tamást „találta meg” a labda, a védő senkitől sem zavartatva öt méterről a kapuba fejelt, 1-2.

A fürediek hajtottak az egyenlítésért, de az úrkúti védelem jól zárt, így maradt ez az állás. A bajnoki cím után a kupát is megkaparintotta az Úrkút SK.

A csapat két visszavonulója, Kovács Gábor és Boromisza Gábor így szép sikerrel búcsúzott az együttestől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában