Erőemelő Liga Kupa

2023.06.08. 12:09

Országos csúcsokkal és rengeteg éremmel tértek haza a veszprémi Top Gym SE versenyzői

Május közepén Kiskunfélegyházán került megrendezésre a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa a Városi Sportcsarnokban. A háromnapos megmérettetésen 710-en indultak el, ebből 16-an a veszprémi Top Gym Sportegyesület színeiben. A verseny nívóját mi sem jelzi jobban, hogy ezen a kupán kvalifikációt lehetett szerezni az őszi erőemelő-világbajnokságra. A veszprémi sportolók remekül szerepeltek, és kihozták magukból a maximumot.

Balogh Dávid

Kiválóan teljesítettek a veszprémi sportolók

Forrás: Top Gym SE

Felhúzásban Szalai Vanda ifi korosztályban az 52 kg-s súlycsoportban a második helyen zárt, 85 kilós felhúzásával. Stáhlné Dragomir Dóra a master I kategóriában 115 kilóval birkózott meg sikeresen, és ezzel aranyérem került a nyakába. Csonka Anikó master II kategóriában 155 kilogrammal nyerte a kiírást, és új országos csúcsot állított fel. Abszolút kategóriában a második lett. Holéczy Péter ifi kategóriában a 110 kg-s súlycsoportban aranyérmet szerzett 230 kilogrammos felhúzásával. Simon Dávid a 75 kg-os mezőnyben ezüstérmet szerzett a 190 kg-s eredményével. Simon Csaba masters 2. kategóriában a 82.5 kg-s súlycsoportban 250 kilogrammal elsőséget szerzett.

Fekvenyomásban Szalai Vanda a második helyet szerezte meg ifi kategóriában, Borka Edit pedig open kategóriában az élen végzett 80 kilogrammos nyomásával. Csonka Anikó master II-ben a második helyen zárt, Nagy Anita pedig a master I-ben a 60 kg-s súlycsoportban országos csúccsal, 85 kilóval aranyérmet szerzett. Abszolútban bronzérmesként zárt. Holéczy Péter ifiben második lett, Baranyai Gábor és Kerecsényi Gergely pedig más-más súlycsoportban elsőséget élvezhettek. Baranyai 122.5 kg-t nyomott ki, Kerecsényi 142.5-t. Molnár Gábor open kategóriában a 90 kg-s súlycsoportban második helyen végzett 180 kilós eredményével. Szalai Károly master I-ben bronzérmesként zárta a versenyt 160 kg-s eredménnyel. A versenyzők felkészítője, és rengeteg világrekord tartója, Kupcsik László a 82.5 kilogrammos súlycsoportban új országos csúcsot elérve 175 kilót nyomott ki. Gombos János master II-ben, a 110-es súlycsoportban a dobogó legfelső fokán végzett 172.5 kilós eredményével. Willand Károly ugyanebben a kategóriában harmadikként zárt 155 kilóval. Sztanke József master III-ban 155 kilós nyomásával hozta haza az újabb aranyérmét.

Forrás: Top Gym SE

Kupcsik László lapunk megkeresésére elárulta, hogy minden versenyzőjével maximálisan meg van elégedve, és külön öröm volt számára azt látni, hogy a kevesebb rutinnal rendelkező sportolói is a legjobbjukat nyújtották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában