Veszprém kontra Szeged

2023.06.01. 14:00

Sok mindenről dönthet az idei aranycsata

Ebben a szezonban utoljára csap össze egymással a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged, és a pénteken kezdődő bajnoki aranycsata a legfontosabb az idei derbik között. A Tisza-partiak a címvédők, de a bakonyiak veszíthetnek többet.

Horváth Gábor

A versenyfutás pénteken este kezdődik, a tét a bajnoki cím Archív fotó: Pesthy Márton

Eljött az idény utolsó megmérettetése: a Veszprém és a Szeged a bajnoki címért harcol a férfi kézilabda NB I-ben.

Mondhatni megszokott a párosítás, ám messze nem unalmas, egyrészt azért, mert az erőviszonyok kiegyenlítettek (legalábbis most annak látszanak), másfelől a párviadal végeredménye sok mindenről dönthet, elsősorban a veszprémieknél.

A Telekom és a Pick eddig öt alkalommal mérte össze tudását a 2022/2023-as idényben, nézzük, hogy alakultak ezek a rangadók!

2022. 10. 22. (NB I): Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 31-26. Magabiztos sikert arattak a bakonyiak, akik már a meccs elején nagy előnyre tettek szert és esélyt sem adtak a vendégeknek.

2023. 03. 22. (Bajnokok Ligája): OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 23-36. Saját csarnokában ütötte ki a Tisza-partiakat a veszprémi alakulat, amely ellentmondást nem tűrően kézilabdázott, lecsapott a hibákra, voltaképpen megsemmisítő diadalt aratott.

2023. 03. 30. (Bajnokok Ligája): Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 38-33. A BL nyolcaddöntőjének visszavágója már csak formaság volt. A Szeged a becsületéért játszott, a házigazdának pedig nem kellett beleadnia mindent, így is biztosan győzött.

2023. 04. 09. (Magyar Kupa): OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 32-35. A Győrben rendezett kupadöntőn szintén fölényben játszott a Veszprém. A meccs ezúttal szorosabb volt, ám Momir Ilics csapata magabiztosan őrizte előnyét és hódította el 30. alkalommal a kupát.

2023. 04. 15. (NB I): OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-28. Ötödszörre összejött a Szegednek egy Veszprém elleni siker, Juan Carlos Pastor tanítványai nagy csatában diadalmaskodtak.

Hiába nyert négyszer a Veszprém legnagyobb honi riválisa ellen idén, az utolsó meccsen elszenvedett vereség fájó volt, méghozzá azért, mert a bakonyiak emiatt (illetve a NEKA otthonában játszott döntetlen miatt) elbukták az első helyet az alapszakaszban, ezzel a pályaelőnyt a fináléban.

A döntő tehát Szegeden kezdődik, pénteken 18.15-kor rajtol az egyik fél második sikeréig tartó aranycsata. A második meccset hétfőn rendezik Veszprémben, a harmadikat (ha kell) jövő pénteken Szegeden.

A szezon eddigi eredményeiből kiindulva a veszprémiek várhatják valamivel nagyobb eséllyel a párviadalt, a Tisza-parti alakulatnak nagyon fontos, hogy valahogy megnyerje az első meccset, valószínűleg erre fel fog tenni mindent. Az biztos, hogy óriási küzdelem várható, hasonlóan nagy, mint amilyen az előző idény aranycsatája volt. Az előző két kiírásban a Szeged ünnepelhetett, így a bakonyiak úgy vágtak neki az idénynek, hogy a bajnoki aranyérem megszerzése alapvető célkitűzés. A Bajnokok Ligájában nem sikerült négy közé jutni, így még inkább felértékelődik az NB I trónja. Ha nem sikerül, az változásokat hozhat a királynék városában, ahol nem mellesleg nyártól egy új (sztár)csapat formálódik. Kérdés, ki irányítja majd.

Ami a Picket illeti, Juan Carlos Pastor már biztosan távozik a csapat éléről, s búcsúzásképp nyilván szeretne még egyszer borsot törni a veszprémiek orra alá. Szegeden új korszak kezdődik (majd), jelen állás szerint a Tisza-partiak a közeljövőben a játékosállomány erősségét tekintve jobban elmaradnak majd a Veszprémtől, mint eddig. Ki tudja, mikor lesz újra valódi esélyük bajnoki címet szerezni.

A tét tehát mindkét oldalon fokozottan jelen van, ám valamivel talán a bakonyiakat nyomja jobban. Ugyanakkor az is biztos, ha a Veszprém képes kihozni tudása maximumát, vagy közel maximumot, a Szeged idén nem lesz bajnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában