A hölgyeknél hazai klub versenyzője nyert

2023.09.27. 14:41

Több mint 800 kilométert futott a győztes Füreden

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a hatnapos ultrafutó-világkupát, amelyen idén is fantasztikus eredmények születtek.

Horváth Gábor

Beda Szabolcs (középen), balra Bozó Pál a hat napos ultrafutó világkupán Balatonfüreden Fotó: emusport.hu

A hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi kempingben kijelölt pálya adott helyet az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) hatnapos versenyének. Összesen hatvan futó állt rajthoz, a résztvevők több int 20 országot képviseltek.
A versenyzők egy közel 900 méteres pályán köröztek hat napon keresztül, a cél a minél több kilométer összegyűjtése volt. Címvédés idén nem lehetett, mert a tavalyi győztes Maráz Zsuzsanna és Rakonczay Gábor ezúttal hiányzott, kiváló teljesítményben viszont nem volt hiány.
A férfiaknál Beda Szabolcs (ELTE Sashegyi Gepárdok) lett az első, 803,653 kilométert teljesítve. A nőknél a Balatonfüredi AC színeiben versenyző Viktoria Brown lett a legjobb, ő az összetett ötödik legjobb eredményét produkálva 747,384 kilométert küzdött le.
A férfiaknál a második a brit Luke Ivory (769,504 km) lett, harmadikként pedig Sárosi Gyula (EMU, 759,62 km) végzett. A hölgyeknél Viktoria Brown mellett a bolgár Mihaela Ivanova (735,046 km) és Milka Rajala (702,595 km) állhatott dobogóra.
A hatnapos ultrafutó-megmérettetésen a legidősebb korosztály is rendre képviselteti magát, méghozzá nem is akárhogyan. Az M80-as kategória első helyét idén is a 84 éves Bozó Pál szerezte meg, 367,232 kilométert teljesítve.
A nők 65-ös kategóriájában a német Silke Gielen korosztályos világcsúcsot döntött, 673,899 kilométert futva több mint 120 kilométerrel javította meg az eddigi rekordot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában