Történelmi siker

2024.06.12. 20:00

Feljutott az NB III-ba a Balatonalmádi SE!

A Balatonalmádi az Ózd elleni osztályozó visszavágóján dominált, és kiharcolta a labdarúgó NB III-ban való részvételt. A Balaton-partiak nem sok esélyt hagytak az ellenfelüknek, és még az is belefért, hogy kimaradt egy büntető.

Balogh Dávid

Balatonalmádi SE – Ózd-Sajóvölgye 2-0 (1-0)

Balatonalmádi 800 néző. V.: Bana G.

Balatonalmádi: Jójárt – Matejkó, Markó, Ács, Márcsik, Horváth, Király, Hoffer, Mátyás, Piri, Jánó.

 Ózd: Pápai – Papp (Koós 80.), Takács, Berta (Boros 54.), Pataki, Fercsák, Kapott (Lévai 46.), Bochkor (Vislohuzov 46.), Szlifka, Komári, Szemere. 

Volt ok örömre hazai részről
Fotó: Fülöp Ildikó

Fegyelmezetten és taktikusan kezdték a csapatok a mérkőzést. Valamelyest a Balaton-partiak tudtak veszélyesebbek lenni a kapu előterében, azonban az ózdi együttes védelme masszívan zárt. A játékot több esetben is csúnya belépők tarkították, javarészt büntetlenül. A 35. percben a hazaiaknál Király Dávidot indították remekül, majd a kapus mellett elhúzva a labdát a hálóba bombázott, 1-0. A 40. percben Márcsik ütközött egy indítást követően az ózdi hálóőrrel, amit sárga lappal büntetett a játékvezető. Az első félidő hajrájában büntetőhöz jutottak a hazaiak, azonban Markó Róbert középre tartó lövését Pápai Krisztián könnyedén védte. 

Az 57. percben tűzijáték volt az ózdi kapu előtt, azonban a fehér mezesek nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A folytatásban az Almádi az Ózd fölé nőtt, de sorra puskázta el a helyzeteit. A 80. percben Hoffer járt közel az újabb almádi találathoz, azonban egy ütemet késett, és nem tudta jól eltalálni a játékszert. A 87. percben Markó Róbert tolta meg a labdát a pálya jobb szélén, majd befelé passzolva Horváthot találta meg, aki könnyedén passzolt a kapuba, 2-0. A Balatonalmádi a mérkőzés egészében dominált, és megérdemelten jutott fel az NB III-ba.

Összesítve: Balatonalmádi SE-Ózd 4-3. Az első mérkőzés eredménye 3-2 volt az ózdiak javára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában