Maradnak

2024.06.24. 18:49

Mégsem indul a Balatonalmádi SE az NB III-ban

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Balatonalmádi SE megnyerte a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság első osztályát, majd az Ózddal szembeni osztályozó párharcot is. Sokan már örülhettek, hogy három Veszprém vármegyei alakulat lesz az NB III-ban, azonban a Balaton-partiak hétfőn közleményben jelezték, hogy elállnak a harmadosztálytól.

Balogh Dávid

A klub közleménye:

Tisztelt Szurkolóink! 

Felnőtt csapatunk a Balatonalmádi Sportegyesület történetében először, első alkalommal megnyerte a Veszprém vármegyei I. osztályú bajnokságot, majd az Ózd-Sajóvölgye együttesével szemben sikerrel vette az osztályozót, így sporttörténelmet írva kivívta az NB3-as indulási jogot. Egyesületünk vezetése határidőre beadta a nemzeti bajnokság harmadik vonalába a nevezést. Közben mindent elkövetve igyekeztünk megteremteni a magasabb osztály infrastrukturális előírásainak biztosítását, anyagi feltételeinek előteremtését. A végsőkig, a "falig" elmentünk, de sajnálatos módon szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy az NB3-as bajnokság anyagi hátterét egyesületünk nem, vagy csak nagyon kockázatos módon tudja előteremteni. 

Hiába nyerték meg a Balaton-partiak az osztályozót, nem lépnek osztályt
Fotó: Fülöp Ildikó

Számunkra a legfontosabb az Egyesületünkben sportoló közel 300 gyermek, valamint 50 felnőtt számára a stabil, biztonságos háttér biztosítása, ami az utóbbi éveink sikereinek alapja. Úgy ítéltük meg, hogy az NB3-ban való indulással kockáztatnánk ezt a stabil hátteret, ebből kifolyólag az NB3-as nevezésünket a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a mai nappal visszavontuk. 

Végtelenül csalódottak vagyunk.... Az Egyesület vezetősége, szakmai stábja, játékosai nagyon szerettük, akartuk volna a magasabb osztályban való megmérettetést. A következő évadban a vármegyei I. osztályú bajnokságban ismét meghatározó csapatként kívánunk szerepelni! 

Kérjük Szurkolóink megértését! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában