Irány az Európa-bajnokság

2024.07.10. 07:00

Funkcionálisfitnesz-versenyt nyert a pápai crossfites

Első helyezéssel tért haza a Varna Throwdown 2024-es versenyről Vadicsku Szabolcs pápai crossfitedző. Eredményének köszönhetően a sportember részt vehet a funkcionális fitnesz-Európa-bajnokságon.

Haraszti Gábor

Izgalmas, kétnapos funkcionálisfitnesz-verseny zajlott Várnán, ahol a pápai sportoló a tízfős, masters, 45 év feletti korcsoportban indult. Szabolcs még márciusban kvalifikálta magát a viadalra, ahol elért eredményével még saját magát is meglepte.

Vadicsku Szabolcs Várna után az Eb-n is a dobogó tetejére állna
Vadicsku Szabolcs Várna után az Eb-n is a dobogó tetejére állna
Fotó: Vadicsku Szabolcs / Forrás: Den of Tiger

– A rendezők nagyon kitettek magukért. Egységes arculat, rengeteg támogató, profi műsorközlő, hangosítás és hibátlan bíráskodás jellemezte a rendezvényt. Nagyon pörgős, hangulatos, ugyanakkor megterhelő feladatok voltak, az első napot követően első helyen álltam a rangsorban. A második versenynapon is állóképességi és technikai feladatok voltak, ahol sikerült megtartanom a vezető pozíciómat. Összességében kilenc feladatrészből hat első, két második és egy negyedik helyet szereztem, és 14 helyezési ponttal megnyertem a versenyt – számolt be a várnai kalandról a versenyző.

Európa legjobbjai között is bizonyítana

Szabolcs előtt nem kisebb feladat áll, mint az Európa-bajnokság, melyet július közepén Litvániában rendeznek.

– A 2023-as kvalifikációs időszakban szereztem jogot az Eb-n való indulásra. A dobogó legmagasabb fokát célzom meg, amit nem lesz könnyű teljesíteni, de ez a várnai siker mentálisan sokat segített, sokat edzek, fizikálisan rendben vagyok. A feladatok még nem ismertek, néhány nappal a torna előtt teszik közzé a szervezők, megteszek mindent, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból – mondta az Eb-résztvevő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában