Elkezdték a nyári munkát

2018.07.18. 22:43

A balatonfüredi kézisek újabb fiatalokat építenek be a csapatukba

Elkezdte nyári felkészülését a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, amely hat fiatal játékosát kénytelen nélkülözni a munka elején. Az együttesnél egy új igazolás és egy visszatérő van.

Horváth Gábor

Petar Topic (sötét mezben, balra) és Szita Zoltán a következő idényben is alapembere lehet a BKSE-­nek

Fotó: Penovác Károly/Napló

A ma kezdődő junior Európa-bajnokság miatt Andó Arián, Ág Bálint, Máthé Dominik, Szita Zoltán, Szöllősi Olivér és Varga Márton nem kezdte el a felkészülést klub­csapatával, a Balatonfüredi KSE-vel.

Közülük Szöllősi Olivér visszatérő, a beállós az előző idényt Dabason töltötte kölcsönben. A fürediek egyelőre egy kézilabdázót igazoltak, a brazil jobbkezes átlövő, Da Silva Ferreira a Csurgói KK-tól érkezett a Balaton partjára.

Petar Topic (sötét mezben, balra) és Szita Zoltán a következő idényben is alapembere lehet a BKSE-­nek
Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy pozitívum, hogy az utóbbi hónapokban szinte végig sérült Zdolik Bence ismét teljes értékű edzésmunkát tud végezni. Az újaknak és a visszatérőknek három távozót, Debreczeni Dávidot, Varsandán Milánt és Stanislav Kaspareket kell pótolniuk.

– Napi két edzéssel kezdtük a munkát, délelőtt erőfejlesztés, délután pedig labdás gyakorlás van a programban. A junior Eb-n szereplő fiata­lokat kénytelenek vagyunk nélkülözni, ugyanakkor az utánpótlásból öt tehetséges játékos (Németh Alex, Orbán Barna, Kis Dani, Szűcs Bence, Határ Péter – a szerk.) csatlakozott hozzánk a tréningeken – mondta lapunknak Csoknyai István vezetőedző, aki hozzátette: a szünetben több edzőmeccset is lekötöttek azért, hogy a csapatépítés gördülékenyebben menjen.

– Igyekszünk minél acélosabb együttest összerakni, mert a bajnokságban nagyon erős ellenfelek várnak ránk. Rendkívül nehéz lesz az élmezőnybe kerülni, ráadásul a sorsolásunk miatt nem reménykedhetünk a tavalyi remek rajt megismétlésében, az első három fordulóban a Tatabányával, a Szegeddel és a Veszprémmel játszunk – fogalmazott a szakvezető, akinek irányításával az előző idényben remek szezont futott a BKSE.

A fürediek fantasztikus győzelmi szériákat produkálva negyedikek lettek a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig bronzérmet szereztek, és idén újra szerepelhetnek az EHF-kupában. A csapat majd novemberben, a harmadik selejtezőkörben csatlakozik a nemzetközi sorozat küzdelmeihez.

Ami a nyári programot illeti, a Balaton-partiak első edzőmeccsüket pénteken a Dabas otthonában játsszák. Íme a részletes menetrend, július 20., 18.00: Dabas–BKSE. Július 27., 11.00: Komló–BKSE, 17.00: Komló–BKSE. Augusztus 3. (III. Konkoly Károly Emléktorna, Budapest), 15.30: Budakalász–BKSE. Aug. 4. (III. Konkoly Károly Emléktorna, Budapest): döntő (16.00) vagy bronzmeccs (13.30). Aug. 10., 17.00: Telekom Veszprém–BKSE. Aug. 17–18.: torna Csehországban. Aug. 24., 18.00: BKSE–Mezőkövesd. A junior Európa-bajnokság ma kezdődik Szlovéniában, a mieink elsőként, 19 órakor Dániával találkoznak. Holnap Franciaország, vasárnap pedig Portugália lesz az ellenfél a kontinenstorna celjei D csoportjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában