veszprém

2018.05.23. 21:55

A BMX-esek remekül kezdték a szezont

A sérüléséből felépült Borbély Ferenc Benedek a döntő futamban is tekerhetett az Alpok-Adria Kupa legutóbbi fordulójában. Nagyszerűen kezdték a szezont a veszprémi BMX-esek.

B. Virág Rita

Borbély Ferenc Benedek (balra) az első napon a legjobb nyolc közé jutott Fotó: Veszprémi Spartacus SE

Rivignanoban rendezték meg a BMX cross Alpok-Adria Kupa első két fordulóját.

A viadalra több mint százötven bringás adta le nevezését, köztük a Veszprémi Spartacus SE sportolói is. A kétnapos eseményen nemcsak a kifejezetten nehéz pályával és a riválisokkal, hanem a kánikulai meleggel is meg kellett küzdenie a résztvevőknek.

Borbély Ferenc Benedek (balra) az első napon a legjobb nyolc közé jutott Fotó: Veszprémi Spartacus SE

A veszprémiek jól ismerik a rivignanoi pályát, többször jártak már itt edzőtáborban és más nemzetközi megméretéseken is. Az első akadályt, mely közvetlenül a rajtdomb után található, a kétnapos kupára átépítették a rendezők. Hosszabb és magasabb lett és sajnos ezzel nem gyorsult a tempó.

Az első napon Naszádos Saba kezdte a versenyzést az 5–6 évesek között. A Spartacus SE tehetségét eredetileg a nyolcévesek közt szerették volna elindítani, azonban a szervezők nem engedélyezték, hogy magasabb korosztályba sorolják be. Saba így minden futamát biztosan és fölényesen nyerte meg, az ellenfeleinek nem sok esélyt hagyott.

A 11–12 éveseknél 32 fős mezőny gyűlt össze, s itt Borbély Ferenc Benedek simán bejutott a középdöntőbe, majd a fináléba. Itt viszont rossz rajt után hatodiknak fordult a második kanyarban, és annak a felső ívére szorult, ahonnan nem tudott előbbre kerülni. Sajnos végül a pozícióját sem tudta megtartani, nyolcadikként ért célba, ami az erős mezőnyben remek eredmény.

A 15–16 évesek csoportjában a veszprémi László Milos 13. helyen zárt.

A második napon tovább forrósodott az időjárás.

Naszádos Saba ott folytatta, ahol előzőleg abbahagyta: minden futamát nyerve végzett az első helyen. A veszprémiek a nevezésnél ismételten próbálkoztak, hogy idősebb csoportba kerüljön a versenyző, de a rendező és a főbíró elzárkózott előle.

Borbély Ferenc Benedek a középdöntőben vétett apró hibákat sajnos nem tudta korrigálni, és így nem került a legjobb nyolc közé, a második napon a B döntőig küzdötte el magát, ahol az előkelő harmadik helyen végzett.

László Milos viszont javított egy helyet, a tizenkettedik helyezést érte el a második napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában