Őrült izgalmak után előny

2018.04.25. 20:27

A Hoya PE Veszprém egyetlen ponttal múlta felül a Nagykőröst

Nem várt izgalmakat hozott a Hoya Veszprém-Nagykőrös találkozó a kosárlabda NB I/B piros csoportjának negyeddöntőjében, de végül a hazaiak kicsikarták a győzelmet.

B. Virág Rita

Hoya-Nagykőrös 68:67 (16:23, 24:15, 17:20, 11:9)

Veszprém, 300 néző. V.: Kovács N., Horváth, Szalai. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 7, Lógár 3, Kovács So.11/6, Pavlovic 14, Körtélyesi 8/6. Csere: Simon L. 4, Schéda 10/9, Schmitz, Hegedűs 11/9. Edző: Mérész Csaba. Nagykőrösi Sólymok: Molnár 19/6, Lakosa 9, Tóth 6, Fehér, Dobos 14. Csere: Kocsis, Kónya, Szablics, Candido 9, Kovács Sá. 10/6. Edző: Lakosa Zsolt.

A kosárlabda NB I/B piros csoportjában a negyeddöntőben a Nagykőrös várt a veszprémiekre. Bizakodva várhatta a két győzelemig tartó párharcot a házigazda, hiszen az alapszakaszban kétszer is két vállra fektette riválisát a bakonyi csapat.

A nézők ereiben mégis megfagyott a vér az új mobillelátókkal felszerelt csarnokban, ugyanis a vendégek 8:0-ra megléptek.

A Veszprém a pálya minden szegletéből próbált betalálni, ám egyszerűen semminem ment be. A bakonyiak borzasztó gyenge dobószázaléka dacára nem tudott jobban elhúzni a Nagykőrös. Négy és fél percet kellett várni a vendéglátók első pontjainak, Kovács Soma indította meg csapatát egy triplával. Lakosa válaszolt villámgyorsan, de Kovács Soma újra villant a hármas vonaláról (6:10).

Mivel a hazaiak védekezése továbbra is messze alulmúlta az idényben megszokottat, a Nagykőrös újra elhúzott (6:13).

Körtélyesi gyorsan két hármast is bevágott (12:17), ám nem dőlhettünk hátra, a túloldalon Molnár lendített egyet csapata szekerén (12:20).

A negyedben az első veszprémi duplát Hegedűs szerezte, erre kilenc percet kellett várni. Kovács Sándor persze trojkával reagált, Kovács Soma pedig lezárta a negyedet (16:23).

Csodásan kezdte a második etapot a Hoya: Hegedűs hármasa után Helmeczi iramodott meg, majd Hegedűs újabb triplájával először vezetett a Veszprém (24:23).

Inkább a küzdelem dominált, mindkét csapat roppant pontatlan volt. A hatalmas termetű Dobost nehezen tudták tartani a bakonyiak (25:26).

Aztán Schéda mutatta meg, miként kell pontos hármast hinteni, kétszer is (31:28). Lendületbe jött a Veszprém, és amint képesek voltak rohanni, gyorsan játszani, újabb pontokat szereztek. Helmeczi és Lógár megmozdulásaival nyolc pontra hízott a különbség (17. perc: 37:29). Pavlovic pöckölt be egy lepattanót (39:30), ám a Nagykőrös Kovács Sá. két hármasával gyorsan visszajött a meccsbe (39:36).

A szünetben a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) U11-es csapatát láthattuk a parketten.

Szünet után ott folytatódott a csata, ahol abbamaradt. Sok volt a hiba mindkét oldalon és még több a pontatlan dobás. Aztán 42:40 után Molnár vezérletével 45:49-re elhúztak a vendégek. Hegedűs hármasa jókor jött, majd az újabb gyors támadás végén 50:49-re már a Hoya vezetett.

Hegedűs az egyetlen veszprémi volt, aki kifejezetten jól dobott, azonban gyorsan a kipontozódás sorsára jutott és ezt kihasználva a Sólymok együttese 51:58-ra alakította az állást.

Pavlovic, aki hősiesen küzdött a palánkok alatt, összekotort néhány pontot, így a negyed végére 57:58-re állt a meccs.

Másfél percig mindkét gyűrű érintetlen maradt, aztán Pavlovic egalizált (60:60). Percekre lestoppoltak a csapatok, egyik sem tudott betalálni. Helmeczi törte meg a gólcsendet, majd ő is kiállni kényszerült ötödik faultja után.

A 36. percben Kovács Soma duplájával 64:60 állt az eredményjelzőn, Dobos szépített, majd Körtélyesi szerzett fontos kosarat. Molnár és Dobos pontjaival fordított a Nagykőrös (66:67). Néhány másodperc maradt, amikor Simon László harcolt ki faultot, és a keze nem remegett meg, higgadtan értékesítette mindkét büntetőjét (68:67). A hátralévő 15 másodpercet a Nagykőrös nem tudta kihasználni, így ha nagy nehezen is, sok hibával, gyenge védekezéssel is megszerezte az első győzelmet a Hoya Veszprém.

Mérész Csaba: – A győzelmen kívül másnak nem nagyon lehet örülni. A lényeg az, hogy 1:0-ra vezetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában