A java még csak most következik

2018.04.24. 20:55

A négy közé jutás a tét a kosarasoknál

A bajnokság legfontosabb és legizgalmasabb szakasza szerdán veszi kezdetét, hiszen a kosárlabda NB I/B piros csoportjában már az egyenes kieséses szakaszhoz érkeztünk.

B. Virág Rita

Az alapszakaszban 87:78-ra nyert a Veszprém Fotó: Balogh Ákos/napló

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém hazai pályán kezd a Nagykőrösi Sólymokkal.

A veszprémiek az alapszakaszban remekül szerepeltek, húsz győzelem mellett mindössze hat vereséget számláltak, így a tabella második helyén végeztek. Ez azt jelenti, hogy a rájátszásban az elődöntőig pályaválasztók, vagyis a két győzelemig tartó párharcokat hazai parketten fejezhetik be.

A négy közé jutásért az alapszakaszban hetedik helyen végzett Nagykőrösi Sólymokkal csapnak össze a bakonyiak. Az első mérkőzést szerdán 17 órától rendezik a Vetési gimnáziumban, a másodikat április 29-én, 17 órától Nagykőrösön tartják, és amennyiben szükséges, úgy a harmadikat május 4-én, pénteken bonyolítják le, ahogy már említettük, Veszprémben.

Az alapszakaszban 87:78-ra nyert a Veszprém Fotó: Balogh Ákos/napló

Az aktuális ellenfél sok szép emléket nem őrizhet a Hoyával kapcsolatban, ugyanis Mérész Csaba edző tanítványai az alapszakaszban mindkétszer két vállra fektették őket. Az egyetemisták előbb idegenben 84:75-re nyertek, majd saját közönségük előtt 87:78-ra diadalmaskodtak.

Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője arra hívta fel a figyelmet, ezekből az összecsapásokból kiindulni nem szabad, hiszen a bajnokságnak abba a fázisába érkeztünk el, ahol mindenki a maximumot szeretné adni és a Nagykőrös már többször bizonyította a pontvadászat során, milyen remek csapat.

– Hazai pályán győzelmet várok a csapattól. Jól jött a szünet, igyekeztünk feltöltődni, alaposan kihasználtuk a rendelkezésre álló időt. Felkészültünk a Nagykőrös erényeiből és hibáiból, ám nekünk a saját játékunkkal kell leginkább foglalkozni, és akkor nem lehet gondunk – összegzett Mérész Csaba.

A Vetési gimnáziumban a múlt héten új mobillelátókat telepítettek, így a meccseket mostantól akár 850 szurkoló is megtekintheti. A meccs szünetében az U11-es utánpótláscsapat mutatkozik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában