Győzelem a rajton

2018.09.22. 08:00

A pápaiak hazai pályán tudtak nyerni

Remek sikerrel kezdte a kosárlabda NB I/B zöld csoportjának küzdelmeit a Concordia Motax KC Pápa gárdája.

Horváth Gábor

A Concordia amerikai légiósa, Ryan Cook fontos kosarakat szerzett a találkozón

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Pápa–Kecskemét 57-48 (21-9, 9-4, 14-19, 13-16)

Pápa, 300 néző. V.: Surányi, Kéri, Pécsi. Concordia Motax KC Pápa: Horváth A. 2, Murai 9, Keller 6, Sonyák 11/3, Márton 5. Csere: Grebenár 12, Cook 12/6, Vajda B., Csányi, Kocsis. Edző: Vajda József.

Nehezen indultak be a csapatok, majd három perc után a hazaiak ragyogó védekezéssel és gyors kosarakkal átvették a kezdeményezést, és a negyed végére magabiztos előnyre tettek szert.

A Concordia amerikai légiósa, Ryan Cook fontos kosarakat szerzett a találkozón
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A második felvonásban nem sok kosarat láthattak a nézők, annak ellenére őrizte előnyét a Pápa, hogy kiesett a ritmusból, és a támadásai nem ültek. A félidő végén 30-13-ra vezetett a Concordia.

A szünet után a kecskemétiek közelebb kerültek a hazaiakhoz agresszív játékukkal. A Pápa továbbra is jól játszott, de a dobásai pontatlanok voltak.

Az utolsó játékrészben a Concordia az előny megtartására törekedett. A közönség fergeteges buzdítása közepette végül siker koronázta törekvéseit.

Vajda József: – Idény eleji mérkőzés volt, a csapat mindent megpróbált, jól védekeztünk, de a dobásaink nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A felkészülés alatt többször is elértük a 90 pontot, így remélem, ez a mostani kevés pont csak véletlen volt, és legközelebb már a pontosabb arcunkat mutatjuk közönségünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában