Veszprém

2018.07.18. 14:00

A Telekomnak a szlovén Celje ellen indul majd az idény

Hollandiai edzőtábor és franciaországi torna is szerepel a Telekom Veszprém felkészülési programjában, amely hivatalosan július 27-én, orvosi vizsgálatokkal kezdődik.

B. Virág Rita

A Bajnokok Ligája szeptember elején kezdődik meg

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hollandiába utaznak edzőtáborozni

A magyar bajnoki ezüstérmes csapat játékosai számára július 27-én ér véget a nyári szabadság. Az első kötelezettség az orvosi vizsgálatokon való részvétel, ahol dr. Sydó Tibor és csapata nagyon alaposan feltérképezi a játékosok egészségügyi, fizikai, edzettségi állapotát. A társaság egyik fele 27-én, a másik pedig 28-án jelenik meg az orvosi stáb előtt.

Szeptember elején kezdődik a Bajnokok Ligája Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt követően július 28-án, vasárnap közös vacsorán vesznek részt a csapat tagjai, másnap pedig elutaznak Hollandiába edzőtáborozni. Ljubomir Vranjes legénysége a német határ közelében Sittard­ban alapozza meg erőnlétét, állóképességét az előtte álló szezonra. A gárda augusztus 4-én tér vissza Veszprémbe, ahol folytatódnak a tréningek.

Az első, nyílt felkészülési mérkőzést a Balatonfüredi KSE ellen vívja a Telekom, augusztus 10-én. Pár nappal később, pontosabban augusztus 16-án Győrben dolgoznak tovább a srácok, s az újabb edzések mellett augusztus 18-án a Grundfos Tatabánya ellen lép pályára a bakonyi alakulat.

A strasbourgi tornát követően Veszprémben edzenek tovább a fiúk

Rövid pihenőt kapnak a fiúk, de augusztus 23-án már a franciaországi Strasbourgban vár rájuk újabb feladat, ahol a rangos Eurotournoi Handball Strasbourg elnevezésű kupán szerepel a magyar egység. Az A jelű hármasban az előző évad Bajnokok Ligája döntőseivel, a francia HCB Nantes, valamint a Montpellier HB gárdáival méri össze erejét. A B jelű trióba a macedón Vardar Szkopje, a francia PSG Handball, valamint a fehérorosz Meshkov Brest kapott besorolást. A strasbourgi tornát követően Veszprémben edzenek tovább a fiúk, s augusztus 31-én hivatalosan is megkezdik a szezont az RK Celje PL elleni edzőmérkőzéssel. A találkozót a Veszprém Arénában rendezik meg 17 órai kezdettel.

Mindeközben az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a klubokkal egyeztetve véglegessé tette a 2018/19-es Bajnokok Ligája idény menetrendjét. A Telekom Veszprém hazai pályán kezd, a lengyel Kielce ellen indítja az évadot. A második fordulóban is komoly rangadó vár rá, a spanyol Barcelona otthonában. Miután még pontos időpontok nincsenek, így a hivatalos menetrendet közöljük.

Szeptember 12–16.: Telekom–Kielce, szept. 19–23.: Barca Lassa–Telekom, szept. 26-30.: Telekom–HC Vardar, okt. 3–7.: Meshkov Brest–Telekom, okt. 10–14.: Montpellier HB–Telekom, nov. 3–4.: Telekom–Rhein-Neckar Löwen, nov. 7–11.: IFK Kristianstad-Telekom, nov. 14–18.: Telekom–IFK Kristianstad, nov. 21–25.: Löwen–Telekom, nov. 28–dec. 2.: Telekom–Montpellier, 2019. febr. 6–10.: Telekom–Meshkov Brest, febr. 13–7.: Vardar–Telekom, febr. 20–24.: Telekom–Barca, febr. 27–márc.3.: Kielce–Telekom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában