Visszavágott a BFC a zircieknek

2018.04.22. 21:42

A várpalotaiak nem adtak esélyt a Péti MTE csapatának a szomszédvári rangadón

Magabiztosan nyerte a szomszédvári derbit a Várpalotai BSK vasárnap az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 24. fordulójában.

Horváth Gábor

VBSK-Péti MTE 4:0 (1:0)

Várpalota, 80 néző. V.: Bódi. Várpalotai BSK: Közép – Horváth, Hulka, Kalapács, Borbás, Bogdán, Szabó, Dudás, Lukács, Papp, Kustán. Cserék: Borbély, Mária, Nagy, Balogh, Zsupek, Bálint, Mundi. Edző: Pencz Norbert.

Péti MTE: Dobai – Gyurcsek, Mári, Oláh, Pranyko, Gimes, Kun, Bálint, Dunavölgyi, Szakács, Csapó. Cserék: Kalapács, Kiss, Fazekas, Fréh, Jónás, Dunavölgyi.

Gólszerző: Bogdán, Hulka, Lukács, Mária.

A nagy meleg rányomta belyeget a szomszédvári rangadóra.

A játék minden elemében jobb, jobban akaró Palota végre ismét győzni tudott, hazai pályán behúzta a három pontot. Az első félidőben látottak alapjan nagyobb sikert is arathatott volna a VBSK. A mások játékrészben több fiatal is szerepet kapott, ők jól szálltak be, lendületet adtak a csapatnak.

Megérdemelt hazai győzelem született.

Jók: mindenki, ill senki.

Csetény SE-BSE 2:1 (0:0)

Csetény, 170 néző. V.: Jónás. Csetény SE: Mits – Hornyacsek R., Bíró, Gersics, Kiss S., Ganzler, Kiss Cs., Tálos, Hornyacsek E., Pass, Rummel (Horváth B.). Edző: Nagy László, Kottyán Bálint.

Balatonalmádi SE: Borda – Bendicsek, Stiger Ákos, Blaski, Zömbik, Stiger Ádám, László, Horváth, Burcsik, Sánta, Jakab. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerző: Horváth, Gersics, ill. Bendicsek.

Álmosan kezdődött a mérkőzés. A hazai csapat fokozatosan átvette a kezdeményezést, és a kialakított helyzeteket gólokra váltotta. A végjátékban izgalmassá tette a Csetény a találkozót, de a helyzetek alapján megérdemelten nyert.

Jók: mindenki, a mérkőzés legjobbja Gersics, ill. Burcsik, Blaski.

BFC-FC Zirc-Dudar 3:1 (1:1)

Balatonfüred, 150 néző. V: Takács G. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Rápó, Imre, Tóth, Molnár, Kós, Szöllősi, Pálfi M., Udvardi, Lattenstein. Csere: Kiss, Reznyák, Henn, Szurok, Szabó, Krén, Pálfi R. Edző: Beszédes Sándor.

FC Zirc-Dudar: Jelencsics – Vörösházi, Vachtler, Nagy K., Papp, Barcza, Orbán, Nagy M., Takács, Pavelka, Petróczi. Csere: Juhász, Tehel. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerző: Molnár, Henn, Szabó, ill. Fogarasi (öngól).

Volt miért visszavágniuk a hazaiaknak, hiszen szezonbeli egyetlen idei vereségét ősszel a zirciektől szenvedte el a füredi gárda.

Már a második percben vezetett a BFC, Molnár 13 méterről lőtt a kapuba. A gól után is folytatódott az egyoldalú játék, de eredmény nélkül, mert a hazaiak körülményesen szőtték támadásaikat.

A 23. percben zirci szögletből Fogarasi saját kapujába ütötte a labdát.

Továbbra is nyomott a Füred, de a jól védekező vendégek mindenhova odaértek. Fordulás után a cseréknek köszönhetően veszélyesebb lett a hazai gárda, de a második gólra a 64. percig kellett várni. Ekkor Szőllősi jó beadását Henn lőtte a hosszú sarokba.

A megnyugtató gól után is tovább támadott a hazai csapat, de nagyon körülményes játéka megnehezítette az akcióit. A 79. percben aztán a jól játszó Henn beadását Szabó lőtte a hosszú sarokba.

A harmadik gól után akár le is lehetett volna fújni a találkozót.

A lelkesen és szervezetten játszó bakonyiak megnehezítették a bajnokaspiráns dolgát, de a fürediek a végén csak behúzták a győzelmet.

Jók: Kós, Henn, ill.Vachtler, Nagy K, Jelencsics.

Peremarton-Magyarpolány 1:4 (0:2)

Peremarton. V.: Szalai. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Szabó, Fülöp, Czipp, Dufek, Csejtei, András Sz., Papp, András N., Varga, Fülöp. Csere: Ferencz, Nagy, Siliga. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár, Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői, Döbrösi, Piri. Csere: Szállási, Benkő. Edző: Piri Ottó.

Gólszerző: Papp, ill. Piri, Molnár 2, Vöröskői.

Kiállítva: Gottfried (43.).

Kristály SE-Tihanyi FC 2:3 (0:2)

Ajka, 150 néző. V.: Nedvesi. Ajka Kristály: Lengyel -Jeney, Horváth, Vizkelety, Kungl, Hauser T., Ambrus, Szabó Z., Bakos, Hauser R., Primusz. Csere: Szarka, Móger, Ménes, Szabó B., Sipos. Edző: Sipos Tamás. Tihanyi FC: Endresz – Dévényi, Nemes G., Kovács, Gál, Perge, Nemes Á., Klauz, Pass, Erős, Benedek. Csere: Ágos, Stáhl, Keszei, Márki, Burgyán, Németh T., Károlyi. Edző: Lukács István.

A sérüléshullám miatt szinte folyamatosan tartalékos hazaiak az első félidőben meglehetősen rossz felfogásban játszva juttatták vezetéshez a sokat reklamáló és szabálytalankodó vendégeket. A második félidőben végrehajtott cserék sokkal hatékonyabbá és ezálltal eredményesebbé tették a Kristály játékát. Időszakonként teljesen beszorultak a tihanyiak, aki húzták az időt.

Az ajkaiak közelmúltbeli eredményei azt sugallják, hogy változtatni kell. A kapott gólok durva egyéni hibákból erednek, sokkal átgondoltabb és fegyelmezettebb játékra van szükség a jövőben.

Jók: Hauser R., Kungl, Szarka, Bakos, ill. Erőss, Benedek, Dévényi.

Devecser-Sümeg 1:2 (1:0)

Devecser, 200 néző. V.: Horváth. Devecser SE: Csepregi – Nagy Sz., Cserna, Orbán T., Németh, Szélessy, Paksai, Illés M., Szakonyi S., Király, Illés N. Csere: Szakonyi V., Tisonyai, Burucs. Edző: Cserna Róbert. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Schönberger, Kiss, Reicz, Karika, Révész, Rédei, Kovács M., Mayer. Csere: Bencze, Makkos, Bujtor, Falusi, Dörnyei. Edző: Fördős József.

A közepes teljesítményt nyújtó hazai csapat legalább egy pontot megérdemelt volna a végig lelkesen küzdő vendégek ellen.

Jók: senki, ill. Kovács, Kulman, Hegedűs, Reicz.

Fűzfői AK-GySE 4:2 (3:2)

Balatonfűzfő, 150 néző. V.: Lovasi. Fűzfői AK: Radnai – Kovács, Balatoni, Humli, Wellesz, Auerbach, Farkas, Szalai, Nyári, Varga, Banai. Csere: Laki, Kallós, László, Heidinger. Edző: Horváth Ferenc.

Gyulafirátót SE: Károlyi – Balta G., Horváth T., Veinperl, Zágor Zs., Mogyorósi, Szabó, Rácz, Kövesi, Tímár, Kálmán. Csere: Gyurmánczi, Ring, Rácz, Zágor M. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerző: Kovács K. 2, Humli, Auerbach, ill. Tímár, Zágor M.

Az első játékrész első felében a mezőnyben folyt a játék, majd a félidő második részében felgyorsultak az események. A vendégcsapat szerzet vezetést, amit a hazaiak kiegyenlítettek. Nem sokkal később ismét a vendég csapatnál volt az előny, amit a fűzfőiek gyorsan megfordítottak, így ők fordultak előnnyel. A második félidőben növelte előnyét a FAK, amely Szalai kiállítása után is biztosan őrizte előnyét és megérdemelten győzött. Jók: Farkas, Humli, Kovács K., Balatoni, ill. senki.

Úrkút–Ugod SE 5:0 (3:0)

Úrkút, 150 néző. V.: Holczbauer. Úrkút SK: Kádár – Lang, Új, Márton, Imre, Pfaff, Szabó, Korpos, Tróbert, Sadjo, Varga. Csere: Zsigmond, Sáringer, Buchwald, Freili, Takács, Keller. Edző: Garai Péter.

Ugod SE: Tóth – Varga, Vesztergom, Zsoldos, Szalay, Szommer, Egyed, Czere, Kovács, Szőke Zalán, Györkös. Csere: Mogyorósi, Szőke Zoltán, Cseh. Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerző: Korpos 2, Tróbert 2, Varga.

Támadólag lépett fel az úrkúti csapat már az első perctől kezdve, a vendégek védekezésre rendezkedtek be. A 20. percben Sadjo nagyszerűen fordult le védőjéről, a keresztbe ívelt labdáját Korpos előrevetődve a bal sarokba fejelte.

A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, a 31. percben egy szép összjáték után Tróbert 16 méterről kilőtte a bal sarkot. A vendégek kevés veszélyt jelentettek, egyoldalú meccset látott a szépszámú közönség. A félidő végén egy szép kombináció után Korpos 18 méterről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe.

A második játékrészben a hazaiak kényelmes tempóra váltottak, a szikrázó napsütésben elcsordogált a mérkőzés. A 60. percben Új a belső védő helyéről nagyszerűen lépett fel a középpályára és ugratta ki Tróbertet, aki elvitte a kapus mellett a labdát és az üres kapuba gurított.

A hátralévő időben mezőnyjáték alakult ki, emellett az úrkútiak több lehetőséget is elpuskáztak. Az utolsó percben az agilisan és jól játszó Varga egy jobboldali támadás után 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt jobb külsővel. Megérdemelt úrkúti győzelem született, a minden tekintetben jobb csapat nyerte a meccset a lelkesen és szervezetten játszó vendégekkel szemben.

Jók: Korpos, Tróbert, Varga, Sadjo, illetve Kovács K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában