kézilabda NB I/B

2017.11.20. 20:22

Ajkán nyert a Telekom u-20

A Telekom U-20 nyerte a megyei rangadót a kézilabda NB I/B legutóbbi játéknapján. A Veszprémi KKFT egy góllal maradt alul hazai pályán.

Horváth Gábor

A fiatal veszprémiek (fehér mezben) végig vezetve nyertek az ajkai csarnokban Fotó: Pesthy Márton

Veszprémi KKFT-ETO 23:24 (10:7)

Veszprém, 200 néző. V.: Hornyik, Zörgő. Veszprém: Andorka – Szöllőskei 1, Márton 4, Haszilló, Heiczinger 1, Szobol, Lovas 4. Csere: Sneider (kapus), Hári 2, Füleki, Tóth M. 3, Éles 5, Bendicsek, Kreisz 1, Kovács 2, Árpási. Edző: Vágó Attila.

A listavezető győrieket fogadta a Veszprémi KKFT, amely remekül kezdte a találkozót. A hazaiak jól védekeztek, Andorka remek teljesítményt nyújtott a kapuban, és a támadásokkal sem volt gond. A Vágó-csapat két-három góllal vezetett, az ETO csak üldözni tudta ellenfelét.

Még a második félidő ele-je is a hazaiaké volt, ötre nőtt a differencia, ám a vendégek nem adták fel a harcot. A hajrában eljött a Győr ideje, a rutinosabb ETO kihasználta a veszprémiek hibáit. A VKKFT-nek semmi nem jött össze az utolsó percekben, ez pedig vereséget eredményezett.

Vágó Attila: – A mai, balszerencsés meccs is megmutatta, hogy még sok tapasztalatra van szükségünk, a haj-rábeli üresjáratok nem férnek bele. Bár ettől a csapattól nem szégyen kikapni. Sokáig minden a terveink szerint alakult, a gondok akkor sokasodtak, mikor a védekezés-támadás ritmusunk megbomlott, és könnyű gólokat kaptunk.

A fiatal veszprémiek (fehér mezben) végig vezetve nyertek az ajkai csarnokban Fotó: Pesthy Márton

KK Ajka-Telekom U-20 24:31 (13:17)

Ajka, 200 néző. V.: Kovács, Wenczel. Le Belier KK Ajka: Kommendánt – Zeitler V., Bárdos, Bajnóczi 5 (3), Erőss 1, Gyimesi 3, Bonyhádi 4. Csere: Blázsovics (kapus), Fülöp 2, Kedves 1, Ignácz, Márkus 1, Vadkerti 5, Sinka 2, Huszti, Zeitler D. Edző: Hamar Zoltán.

Telekom Veszprém U-20: Gödör – Dávid 2, Ernei, Kristóf 2, Süle 4, Szakály 10 (3), Ubornyák. Csere: Hanák, Bábos 1, Kovács, Molnár 4, Nagy, Somogyvári, Vass, Hornyák, Borzas 5. Edző: Gulyás István. Kiállítások: 28, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3.

A megyei rangadót a veszprémi fiatalok kezdték jobban, a 10. percben 3:6-ot mutatott a tábla, sőt a félidő közepére már öt góllal vezettek a vendégek, 5:10. Ekkor az ajkaiak időt kértek, el is kezdtek felzárkózni, de aztán vendégek zsinórban háromszor is betaláltak, így már hat gól volt a különbség, 11:17. A félidő vége előtt kétszer is eredményesek voltak a hazaiak, azonban így is biztos veszprémi előnnyel mehettek a csapatok a szünetre.

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, a folyamatosan emberhátrányban játszó ajkaiak tartották a lépést, de nem tudtak közelebb kerülni a vendégekhez, 18:22. A játékvezetők ítéletei joggal borzolták a kedélyeket, a bírók szinte minden ajkai szabálytalanságot két perccel büntettek, sőt a hevesen reklamáló Hamar Zoltán edzőt piros lappal kiállították.

A veszprémieket nem zavarta meg a közjáték, sőt kihasználva a létszámfölényes helyzeteket, az 50. percben 22:28-ra vezettek. A hajrában már nem sikerült a hazaiaknak a felzárkózás, így biztosan gyűjtötte be a két pontot a vendégcsapat. A megyei rangadó sokkal jobb játékvezetést érdemelt volna, akkor a csapatok és a szurkolók sem bosszankodtak volna ennyit a sok téves ítéleten. Az ajkaiak szinte egy fél-időt emberhátrányban játszottak, így nem sok esélyük volt a pontszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában