Peca

2017.09.21. 11:40

Rekordszámú horgásznevezés az alsóörsi versenyen

Harmadszor rendezték meg az alsóörsi halfőző és horgászversenyt. Az önkormányzat és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület szervezésében megtartott eseményen 13 csapat nevezett a halfogó versenyre, míg a halfőző versengésen hat alakulat képviseltette magát.

Szendi Péter

A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak, egész nap változatos programokkal várták őket Fotó: Szendi Péter

Tatai Lajos, a Veszprém-vidéki Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy a sportegyesület jövőre lesz 70 éves, amit méltó módon szeretnének megünnepelni Alsóörsön. Taglétszámuk közel 800 fő. Alsóörsön horgásztanyát és csónakkikötőt tartanak fenn.

A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak, egész nap változatos programokkal várták őket Fotó: Szendi Péter

Bár sok horgász nevezett az idei versenyre, de kevés hal akadt a horogra. Végül a legnagyobb halat, egy dévérkeszeget, Németh László fogta ki, melynek súlya 920 gramm volt. Egyéniben Kránitz Norbert állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, miután 1385 gramm halat fogott ki összesen. A csapatok versenyét a Ponty-team nyerte meg 2540 grammal.

A főzőversenyen voltak, akik tejszínes-tárkonyos halragut készítettek, amihez öt- fajta gombát és háromféle halat használtak a titkos recept szerint, az ételt nokedlivel tálalták. Mások harcsapaprikást főztek túrós csuszával. Voltak, akik pontypaprikást készítettek, gazdagon keszeggel sűrítve, mellé csalános-túrós tallért tálaltak. Különlegesnek számított a bakonyi halgombócleves, de többen megmaradtak a hagyományos balatoni halászlénél. Az első helyezett végül a Kútfúrók csapat balatoni halászleve lett, akik a vándorkupát egy évig őrizhetik. A finom halételek mind elfogytak, a helyi óvoda versenyen kívül 120 adag halászlét készített.

A szervezők a gyermekek és a felnőttek szórakoztatásáról is gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában