MTD Hungária

2018.03.05. 10:45

Az egyik vegyipari, a másik Bányász-derbit nyert

Négy-négy úrkúti és balatonfűzfői játékos került be a forduló válogatottjába, amelyet ebben az évben most állítottunk össze először.

Horváth Gábor

Az úrkúti Szabó Levente remek teljesítményt nyújtott a VBSK ellen Fotó: Balogh Ákos

A második tavaszi fordulót rendezték hétvégén az MTD Hungária labdarúgó megye I-ben. A nyitányt követően – mivel három meccs is elmaradt – nem készítettük el a forduló válogatottját. A mostoha időjárás miatt most sem tartották meg a teljes programot, ám, úgy gondoltuk, a két elmaradt találkozó még hibahatáron belül van, így íme a 17. játéknap legjobbjai!

Fontos meccset nyert az éllovas Balatonfüredi FC, amely 2:0-ra győzte le a masszív Ajka Kristályt. Imre István szépségdíjas találattal járult hozzá a sikerhez.

Bányász-rangadót nyert az Úrkút SK, a tabella másodikja izgalmas, rengeteg eseményt és helyzetet hozó meccsen gyűrte le (2:1) a Várpalotai BSK-t. A nyertes együttesből a rutinos Szabó Levente és Garai Péter, valamint a fiatal Varga Máté került be csapatunkba a mezőnyből. A kapuban pedig Zsigmond Gyula tette a hozzá azt a bravúrt a hajrában, ami a hazai sikerhez kellett.

Az úrkúti Szabó Levente remek teljesítményt nyújtott a VBSK ellen
Fotó: Balogh Ákos

Ahogyan a hazaiak kapusa, egyben a mérkőzés tudósítója, Bereczky Zoltán fogalmazott, vegyipari örökrangadón találkozott egymással a 17. körben a Peremarton SC Berhida és a Fűzfői AK. Nos, úgy tűnik a derbi jelleget inkább utóbbi vette komolyan, hiszen 6:0-ra megnyerte a pétfürdői műfüvesen rendezett összecsapást. A mezőny legjobbja a duplázó Auerbach Attila volt, rajta kívül a szintén eredményes Balatoni Sándort, Kovács Kálmánt, valamint Pallaga Istvánt emeltük ki.

Bár Horváth Benjamin mesterhármasa nem ért sikert, a csetényi játékos teljesítménye alapján mindenképpen helyet érdemel a forduló legjobbjai között. A Csetény egyébként 4:4-et játszott a sümegiekkel.

A magyarpolányiak fontos győzelmet arattak (4:2) a Devecser ellen, ehhez nagyban hozzájárult Vöröskői András, aki duplázott a meccsen.

A 17. játéknap legjobbjai,

Kapus:

Zsigmond Gyula (Úrkút SK)

Hátvédek:

Balatoni Sándor (FAK)

Szabó Levente (Úrkút SK)

Pallaga István (FAK)

Vöröskői András (Magyarpolány)

Középpályások

Imre István (Balatonfüredi FC)

Varga Máté (Úrkút SK)

Garai Péter (Úrkút SK)

Kovács Kálmán (FAK)

Csatárok:

Auerbach Attila (FAK)

Horváth Benjamin (Csetény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában