NB I

2018.09.22. 07:00

Az első lépést kellene megtenni a füredieknek

Mindenki nyerni akar, mindenki szeretné megmutatni, hogy a Füred jó csapat, s hogy idén is ott lesz az élbolyban. Az első lépést kell megtenni, és erre most lehetőség adódik.

Horváth Gábor

A füredieknek (pirosban) eddig nem volt reális esélyük a pontszerzésre

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Így fogalmazott Csoknyai István, akinek az együttese ma a Budakalászt fogadja a kézilabda NB I-ben. A Balatonfüredi KSE két vereséggel indította a szezont, ebben azonban nincs semmi meglepő, hiszen Fazekas Nándorék Tatabányán és otthon a Szeged ellen sem voltak esélyesek.

– Az első félidőben a védekezésünk nem volt kellően hatékony, a szünet után ez megváltozott, és bátrabban is játszottunk. Utóbbira lehet alapozni – tekintett vissza a Mol-Pick Szeged elleni bajnokira Csoknyai István. A fürediek mestere hozzátette: a vereségek ellenére pozitívum, hogy mindkét vetélytárssal dinamikus meccset tudtak játszani. Azóta volt két hét pihenőjük, most viszont egy hét alatt játszanak három találkozót. Ez a program messze van az ideálistól.

A füredieknek (pirosban) eddig nem volt reális esélyük a pontszerzésre
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sorrendben a Budakalászszal, a Veszprémmel, majd a Mezőkövesddel kell összemérnie tudását a BKSE-nek.

A szakember a mai összecsapással kapcsolatban kijelentette, veszélyes ellenfél érkezik a Balaton Szabadidő Központba. – A Budakalász jó párszor megtréfált minket az utóbbi időben. A felkészülés során játszottunk velük, jó keretük van, erős csapatot alkotnak. A múlt héten a Mezőkövesd ellen könnyelműek voltak (24-24-re végeztek), így most biztosan javítani akarnak. Mi is nagyon készülünk, hiszen ebben a szezonban most van először reális esélyünk a pontszerzésre. Biztos vagyok benne, hogy kiváló meccset lát majd a publikum! – összegzett Csoknyai István, aki komoly beállósgondokkal kénytelen szembesülni, ugyanis a poszton sérülés miatt Kemény Ádám és Szöllősi Olivér sem bevethető.

A Balatonfüredi KSE–CYEB Budakalász találkozó ma 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában