sport-szpíker

2018.07.17. 21:29

Az északi part hangja: Rádi Robi

Nagy Róbert – vagy ahogy ismerik, Rádi Robi – volt a révfülöpi start szpíkere a 36. Lidl Balaton-átúszáson. A kikötő melletti strandon az utolsó nagy rajtkapun túl már csak egy ráhangoló tusolás és az a stég állt, amelyről a tó déli partját célozta meg a több mint hétezer versenyző.

Juhász-Léhi István

Nagy Róbert életében fontos pillanat volt ez a verseny Fotó:J LI

– Nagyon sok versenyen dolgoztam már, és az idei év elején sokszor reménykedtem abban, hogy ide is eljutok. Sikerült! A Budapest Sportiroda színeiben először vagyok Balaton-átúszáson. Lenyűgöző, ami itt van! – mondta Rádi Robi a korlát mellett, már-már a vízben, miközben egy fehér pólós rendező kollégájával egyeztetett.

Biztatta az úszókat, szórta a mikrofonba a friss infókat; sok parton ücsörgő érdeklődő tőle tudta meg például, hogy hány fokos a víz, vagy éppen mennyi az 5,2 km-es távon a legjobb idő.

Nagy Róbert életében fontos pillanat volt ez a verseny Fotó:J LI

– Nekünk sport- és szabadidősport-versenyeket vezetőknek nagyon fontos, hogy együtt éljünk az indulókkal. Hihetetlen érzés, hogy itt lehetek közöttük, közvetlenül a rajtban – magyarázta körbemutatva a szpíker. – Látom az arcokat, és ez magával ragadó. Próbálunk segíteni a versenyzőknek mindenféle információkkal, de sokszor csak egy-egy jó szóval, biztatással is.

Hogy milyen a jó sport-szpíker? Rádi Robi szerint kell a sportmúlt. Már csak azért is, hogy miként kell felkészülni egy-egy versenyre. Tudni kell, hogy mikor vannak a holtpontok.

– A Balaton-átúszáson cél és rajt van, így aztán figyelmeztetni kell őket, hogy hol várható mélypont. Meg kell látni azokat, akik nyíltabbak, akik félnek. A kicsiket, a veteránokat. Szóval együtt kell élni a produkcióval – fogalmazott az idei Balaton-átúszás északi partjának hangja, Nagy Róbert, akinek az életében, elmondása szerint, ez egy nagyon fontos nap volt. Eddigi munkái között abszolút a „krém-kategória” volt a Balaton-átúszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában