Volvo High Tech Regatta Vándorkupa

2018.07.16. 14:00

Rohanógépek a Balatonon, kiosztották a vándorkupákat

A Team Black Jack, a Principessa és a Tantál nyerte el a Volvo High Tech Regatta Vándorkupáját. A versenyt július 14-15 között rendezték meg Alsóörsnél és Balatonfenyvesnél.

Kovács Erika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roland Gäbler négyszeres olimpikon, tízszeres világbajnok katamarán vitorlázó fogta a Team Black Jack kormányát a regatta hétvégi versenyén. Összetettben második helyen az Opel Fifty-Fifty végzett, harmadik lett az MKB Extreme Sailing Team. A liberák között első helyen a Principessa végzett Oroszlán Péter vezetésével, a nyolc méteresek között pedig a Tantál P26-os Fazekas Gáborral és Gyapjas Balázzsal a fedélzeten.

Fotó: Nagy Lajos

Kevés szélben indultak el a hajók szombaton az Alsóörs Marina elől, majd Balatonfenyvesig tartó gyorsasági távolsági futam második felére még kevesebb maradt belőle. A katamaránok és liberák dolgát nehezítette a Révfülöp és Badacsony előtt kihelyezett két biztonsági kapu, ami keresztül vezette őket a Balaton-átúszás és a Balaton-átevezés mezőnyén – ezek miatt kevesebb lehetőségük volt az északi-déli parti taktikázásra, vagy legalábbis sokkal merészebbnek kellett lenniük. Vasárnap reggel aztán kellemes, északias szél fogadta a versenyzőket a Fenyves Yacht Club előtti vízen. A nyolc méteres osztályt ismét egy gyorsasági távolsági futam, a katamaránokat két pályafutam várta a második napon.

A partmenti pályaversenyeket szombaton az Alsóörs Marina, vasárnap pedig a Fenyves Yacht Club mólójáról nézhették meg az érdeklődők. A partközeli pályafutamokon, majd Alsóörs – Balatonfenyves közötti gyorsasági futamon mintegy 20, a vitorlázás legmodernebb hajói mérkőztek meg egymással. A verseny a hajósok szerint a jubileumi 50. Kékszalag előtti nagy összemérése is volt a rohanógépeknek.

 

Idén új kategóriával bővült a Volvo High Tech Regatta: Fa Nándor ötszörös Földkerülő, magyar vitorlázó legenda a fővédnöke a 8m Open hajóosztály innovatív, egyedi tervezésű, szólóvitorlázásra épített egytestű hajók számára megrendezett futamoknak. Az érdeklődők egy magyar fejlesztésű nyomkövető rendszernek köszönhetően nem csak térképen követhették nyomon a hajók útját, de élőképpel, fotókkal és videókkal folyamatosan frissülő hírfolyamon és élő összefoglalón is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában