kézilabda NB I

2018.04.20. 17:22

BKSE: Négy mérkőzés van hátra az idényből

A sikeres kupahétvégét követően a bajnokságban folytatja szereplését a Balatonfüredi KSE, amelyre még négy mérkőzés vár a kézilabda NB I 2017/2018-as szezonjában.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (a labdával Yuri Semenov) ma Komlón lépnek pályára Fotó: Penovác Károly/Napló

Remek idénye van a balatonfüredi kézilabdacsapatnak, amely a múlt héten megszerezte a harmadik helyet a Magyar Kupában.

Csoknyai István együttese a debreceni négyes döntő bronzmeccsén, vasárnap imponáló magabiztossággal múlta felül a Csurgói KK-t.

- Nagyon készültünk, vártuk már a megmérettetést. Előtte négy hétig nem játszottunk, kérdés volt, hogyan rázódik újra össze a csapat. A számunkra fontos találkozón, a Csurgó ellen kiváló teljesítményt nyújtottunk, és fölényes sikerrel szereztük meg a bronzérmet – emlékezett vissza a Balatonfüredi KSE vezetőedzője.

A balatonfürediek (a labdával Yuri Semenov) ma Komlón lépnek pályára Fotó: Penovác Károly/Napló

Csoknyai István hangsúlyozta: bár a bajnokságban már nagyon nincs esély arra, hogy együttese lefelé vagy felfelé elmozduljon a negyedik helyről, ők tisztességes, sikeres szezonhajrát szeretnének teljesíteni. Négy meccsük van hátra, ebből először, szombaton a Komló otthonában szerepel a BKSE.

- „Meleg pálya” a komlói, ahol nyerni szoktunk, de általában vért izzadunk érte. Most is győzni megyünk, bízom benne, hogy át tudjuk menteni a Debrecenben mutatott formát. Ha vetélytársunk ránk tudja erőltetni halogató játékát, nehéz dolgunk lesz. Bízom benne, hogy tudunk futni, és akkor nincs gond.

A balatonfürediek szakvezetője hozzátette: mostantól teher nélkül léphetnek pályára, ám sehol nem fognak jótékonykodni, a folytatásban is maximálisan odateszik magukat. A helyzet ugyanakkor lehetővé teszi, hogy egy kicsit előre gondolkodjon a szakvezetés, azaz a fiatalok, az eddig kevesebbet szereplők több lehetőséget kaphatnak, nagyobb lesz a rotáció.

A Komló-BKSE meccs szombaton 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában