Otthon játszik a Veszprém

2018.08.17. 07:00

Balatoni, szomszédvári rangadót rendeznek a megye I. osztályban

Már ma elkezdődik az MTD Hungária megyei I-es labdarúgóbajnokság második fordulójának programja. A VLS Veszprém bemutatkozik hazai pályán.

Horváth Gábor

Az NB III-as kiesés óta először játszik hazai környezetben a VLS Veszprém, amely ma az Ajka Kristályt fogadja a városi stadionban.

A múlt heti első fordulót mindkét alakulat sikerrel vette, a megyeszékhely csapata 7–0-ra nyert Almádiban, a Kristály pedig ötöt lőtt (5–1) a Zirc vendégeként. Az ajkaiak kifejezetten jól erősítettek a nyári szünetben, de a találkozó esélyese egyértelműen a VLS Veszprém.

A címvédő Balatonfüredi FC, amely szintén meggyőző teljesítménnyel rajtolt (6–1 a Várpalota ellen), a második játéknapon a Gyulafirátót otthonába látogat. A rátótiak a múlt héten megverték az újonc Herendet, így önbizalommal telve várhatják a meccset, ugyanakkor a papírforma a vendégek sikerét ígéri.

A tavalyi ezüstérmes Úrkút SK-nak a Devecser után papíron a Csetény sem szabad, hogy gondot okozzon, sokkal érdekesebbnek tűnik a Magyarpolány–Tihany összecsapás.

A félszigetiek idén is komoly erőt képviselnek, de a Polány bravúrral kezdte az idényt (meglepetésre a Fűzfői AK-t fektette két vállra), s a gárda – amennyiben meg tudja ismételni a nyitányon nyújtott produkciót – hazai pályán megszoríthatja Lukács István tanítványait.

Ha már szóba került a FAK, a fűzfőiek szomszédvári derbire lesznek hivatalosak, vasárnap Balatonalmádiban lépnek pályára. Tipikus háromesélyes mérkőzés, lehetetlen megjósolni a találkozó végkimenetelét.

Ahogyan a Várpalotai BSK és a Devecser SE, valamint az FC Zirc és a TIAC VSE találkozójának végkimenetelét is nehéz volna megtippelni.

A nyitányon győztes sümegiek viszont jó eséllyel tovább gyarapíthatják pontjaik számát hazai környezetben az újonc Herend ellen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube csatornája a pénteki veszprémi mérkőzést közvetíti élőben.

A második forduló programja, péntek, 17.00: VLS Veszprém–Ajka Kristály. Szombat, 17.00: Várpalotai BSK–Devecser SE. Vasárnap, 17.00: Sümeg VSE–Herend, Gyulafirátót–Balatonfüredi FC, Úrkút SK–Csetény, Magyarpolány–Tihanyi FC, Balatonalmádi SE–Fűzfői AK, FC Zirc–Tapolca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában