Bajnokok Ligája

2018.09.22. 20:07

Barca Lassa-Telekom Veszprém: Ilyen védekezéssel nem lehet

Rengeteg eladott labda, a szokottnál gyengébb védekezés jellemezte a Telekom Veszprém játékát a Barca Lassa ellen, így vereséggel folytatta szereplését a bakonyi csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Fotó: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

Barca Lassa-Telekom Veszprém

31-28 (17-14)

Barcelona, néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Barca Lassa: Perez de Vargas – Tomas 1, Mem 6, Fabregas 1, Thiagus Petrus, Arino 2, Palmarsson 3. Csere: Möller (kapus), Nguessan 3, Mortensen 7 (4), Sorhaindo 2, Gomez 2, Andresson, Entrerrios 1, Dolenec 2, Duarte 1. Edző: Xavi Pascual. Telekom Veszprém: Strebik – Gajic 8 (5), Nagy 4, Lékai 1, Blagotinsek, Ilic 1, Manaskov. Csere: Mikler (kapus), Toft Hansen, Andersson, Tönnesen 2, Strlek 4, Mahé 2, Mackovsek 4, Nilsson, Terzic, Nenadic 2. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Fotó: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

A 12 évig a Barcelonát szolgáló Nagy László gyorsan felavatta Perez de Vargast, majd három gyors katalán gólt láthattunk, Palmarsson, Nguessan és Tomas volt eredményes (3-1).

Támadás közben elkövetett szabálytalanság miatt állították ki Blagotinseket, amely meglehetősen szokatlan ilyen szinten.

Sajnos Mem, mint kés a vajon, úgy vágott át a veszprémi védelmen (4-1). Lékai gyötörte be a szépítést, majd Blagotinsek harcolt ki hetest, Fabregast pedig két percre kiküldték. Gajic hetesével újra szoros lett (4-3).

Nagy után Manaskov is kiállt két percre, így kettős hátrányba került a bakonyi együttes. Néhány másodperc múlva azonban Palmarsson lökte meg a kapura törő Strleket, két percre ő is leült. Gajic hetessel szépített (6-5), majd Strlek egyenlített (6-6).

Vranjes időkérését követően Ilic góljával először vezetett a Telekom (6-7), ezután Tönnesen ült le két percre. A Bundesliga tavalyi gólkirálya, Mortensen vette vissza az előnyt a katalánoknak, Nagy azonban nem hagyta ezt annyiban, sőt Sterbik védése, Gajic lerohanása után 8-9-re ismét a Veszprém vezetett.

Mahé parádés góllal mutatkozott be, ahogy Mackovsek is. Felváltva vezettek a csapatok, a 23. percet elhagyva azonban több hiba csúszott a veszprémiek játékába és Dolenec ziccerével 13-11-re alakult az állás.

Fotó: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

Rengeteg volt a kiállítás, a játékvezetők előszeretettel küldtek ki mindenkit, akit csak lehetett.

A Barcelona a játékrész végére többször is elhúzott három góllal, sőt Arino ziccerével 17-13-ra is. Gajic szépített, így 17-14-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

Terzic és Nenadic érkezett a második félidőben, Mackovsek fontos gólt szerzett, ám sajnos ezután gyorsan le is ült két percre. A Barca pillanatokig 20-15-re vezetett, ám Perez de Vargas találatát érvénytelenítették a játékvezetők. Nenadicét viszont nem, ahogy Nagy ejtése is utat talált a kapuba (37. perc: 19-17).

Újra emberhátrányba került a Veszprém, a Barca pedig visszatornázta a különbséget Mem találataival, és először vezetett öttel a házigazda (22-17).

Strlek fogadta meg Vranjes tanácsait az időkérést követően, Mackovsek újabb bombájával 22-19-re jött fel a Telekom. Memet nem tudták tartani a bakonyi védők, a 41. percben már a hatodik gólját szerezte.

Fotó: Vörös Dávid – Telekom Veszprém

Túl sokat hibázott a veszprémi védelem, a Barcelona nagyon könnyen szerezte a góljait (26-22).

A hajrához érkezve Gomez kiállításával újabb esély nyílt a Veszprém előtt, de úgy tűnt, nincs figurája emberelőnyben a vendégeknek.

Bosszantó bakikat vétett a Telekom, az eladott labdák miatt elmaradt a várt veszprémi felzárkózás (28-23).

Fabregas megkapta harmadik két perces büntetését, de Mortensen így is eredményes volt. Zsinórban hármat vágott a Telekom (59. perc: 30-27), de ma ez is kevés volt. A Barcelona magabiztos sikert ért el a szokásosnál jóval gyengébben védekező Veszprém ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában