siker

2018.09.22. 19:52

BKSE: megvan az első!

Megszerezte szezonbeli első sikerét a kézilabda élvonalban a Balatonfüredi KSE, amely szoros első félidőt követően a második játékrész elején megrázta magát.

Horváth Gábor

BKSE-Budakalász

28-25 (14-13)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK 7 (2), MÁTHÉ 7 (2), Semenov, TOPIC 4, Szita 2, Bóka 2. Csere: Ferreira, ZDOLIK 4, NÉMETH 2, Karvatski, Kancel. Edző: Csoknyai István. CYEB Budakalász: Váczi D. – TÓTH Á. 5, Leimeter, KOLLER 6, Czina, Mazák 2, Bohács 1. Csere: Boros (kapus), NAGY 6 (2), Nemes 3, Koncz 2, Sinkovits, Váczi M. Edző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.

Majd három percig nem esett gól, ennek az időszaknak Máthé bomba találata vetett véget. Gyorsan fordított a Budakalász, amely még tovább növelte volna előnyét, ha Fazekas nem véd nagyot.

A 6. percben a hazaiak rutinos kapusa sem tudott hárítani, Tóth volt eredményes, 1-3.

Nem tudott közelebb férkőzni a Füred, sőt a vendégek könnyű góllal 2-5-re alakították az állást. Hornyák hétméteresből szépített, majd nem sokkal később akcióból is betalált. Ezzel együtt sem védekezésben, sem támadásban nem állt össze a BKSE játéka.

A Balaton-partiak Máthé és Topic góljaival feljöttek mínusz egyre, ám a Budakalász emberhátrányban is eredményes volt, 6-8.

A 17. percben összejött végre az egyenlítés, a csereként beállt Zdolik talált a kapuba, ám rögtön jött a válasz, a füredi kölcsönjátékos, Nemes volt eredményes, 8-9.

Hornyák hétméteres hibázott, de Szita megszerezte első gólját, ezzel ismét utolérte vetélytársát a Füred, 22. perc: 9-9.

Czina kiállítását követően, először a meccsen átvette a vezetést a Füred, Topic és Hornyák volt eredményes, 26. perc: 12-11.

Karvatski rossz lövései után Nagy egyenlített, majd Zdolik talált be. A füredi átlövő Nemes góljára is válaszolt, így a házigazda vonulhatott előnnyel a szünetre.

Két hazai találattal indult a második játékrész. A 36. percben Németh volt eredményes, ráadásul Czinát kiállították az akciónál, 17-14.

Nem sokkal később négyre nőtt a különbség a két együttes között, a BKSE átvette az irányítást. Forgács edző ezen próbált változtatni, magához hívta övéit. Igyekezett tapadni a Budakalász, 44. perc: 20-18. Ezután a Füred percei következtek, négy hazai gól született zsinórban, 24-18.

Teljesen megbénult a vendégek támadójátéka, ráadásul a védekezésben alapember Czina megkapta harmadik két perces büntetését.

A Balaton-partiak nyugodtan játszhattak, még egy-egy hiba is belefért. Egy-egy bakinál aztán többet is vétett a BKSE: két perccel a vége előtt feljött mínusz kettőre (27-25) a Budakalász. Ez okozott némi izgalmat, de Szita gólja eldöntötte a meccset.

Csoknyai István: – Mindkét együttesnek gratulálok, hajtós, jó meccset játszottunk. A második félidő elején sikerült hat gólos előnyt szereznünk, ez döntő volt. Örülök a pontoknak, de még keressük a csapatunkat, látszott, hogy sokat kell dolgoznunk.

Zdolik Bence: – Sokat készültünk, tudtuk, hogy nehéz találkozó vár ránk. Az első félidő szoros volt, fordulás után előnybe kerültünk. A meccs végére felkapaszkodott a Budakalász, de már nem tudott fordítani. Örülök a két pontnak, sok sikert a Budakalásznak.

Forgács Gyula: – Gratulálok a Balatonfürednek, nemes küzdelemben megérdemelt győzelmet aratott. Az első félidőben partiban voltunk, sajnos a hajrában hibáztunk és a második játékrészt is rosszul kezdtük. Tetemes hátrányba kerültünk, amit már nem tudtunk ledolgozni.

Koller Tamás: – Gratulálok a Fürednek, fegyelmezett játékot mutatott. Jól kezdtünk, minden úgy történt, ahogy szerettünk volna. Sajnos jött a rövidzárlat, szünet után pedig bennmaradtunk az öltözőben. Nem mi voltunk az esélyesek, de volt esélyünk a pontszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában