bravúr celjében

2017.09.16. 19:21

BL-nyitány: Fantasztikusan hajrázott a Veszprém

Az utolsó tíz percre hagyta a döntést a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitómérkőzésén. A Celje 50 percen át jól küzdött, de a rutinosabb vendégek megérdemelten szerezték meg a két pontot a legjobbkor bravúrokat bemutató Alilovic, a fantasztikusan irányító Lékai vezérletével.

B. Virág Rita

Celje-Telekom Veszprém 31-39 (18-16)

Celje, 4000 néző. V.: Geipel, Helbig (németek). Celje Pivovarna Lasko: Lesjak – Marguc Gal 4 (1), Mlakar 8, Mackovsek 2, Beciri 1, Kodrin 1, Malus 6. Csere: Pantjar (kapus), Anic 2 (1), Mitrovic 1, Dujsebajev 3, Razgor 2, Jurecic 1, Suholeznik, Vujovic. Edző: Branko Tamse. Telekom Veszprém: Mikler – Gasper Marguc 5 (1), Nagy 4, Lékai 9, Sulic 2, Ilic 5 (2), Manaskov 1. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Accambray 1, Tönnesen, Blagotinsek 2, Terzic, Gajic 4 (2), Ugalde 6. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5.

A 2017/18-as idényben a Bajnokok Ligája szereplést Celjében kezdte meg a Telekom Veszprém. A foghíjas lelátók miatt az 1200 veszprémi szurkolók hazai hangulatot teremtettek a szlovéniai városban.

A vendégek keretéből ezúttal Győri Mátyás, Ancsin Gábor, Iman Jamali és Ligetvári Patrik maradt ki, vagyis amit az NB I-es bajnokikon láttunk, miszerint egy-egy szélsővel vág neki a találkozónak Ljubomir Vranjes, azon most változtatott a bakonyi tréner.

Lékai lőtte a szezon első BL-gólját, majd Mlakar egyenlített. Elrontott veszprémi támadást követően Malus szerezte meg vezetést a Celjének.

A Celje egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek nagynevű riválisával szemben, Lesjak remek védéseket mutatott be, Mlakar vezérletével pedig gyors és eredményes támadásokat vezetett a házigazda (8. perc: 5-3).

Kétszer is a három gólos különbségért támadhatott a Celje, ám egy elhibázott indítás, és egy belemenés a Veszprémnek kedvezett. Lékai fontos találatot jegyzett, így három helyett egyre olvadt a differencia (10. perc 5-4).

A celjei nevelésű Gasper Marguc hétméteresből szerezte meg első találatát a válogatottbeli társával, Lesjak kapussal szemben (6-5).

Hiába zúgott a vendégszektorból az „Építők, Építők!” buzdítás, a Telekom védelme egyelőre nem találta a Celje támadásainak ellenszerét. Malus és Mlakar is remek gólt szerzett, Gal Marguc ziccerével pedig 9-6-ra alakult az állás. A félidő derekához érkezve Gasper Marguc találataival tartotta a lépést az előző kiírás bronzérmese (9-7).

Sajnos egyelőre Mikler sem találta a roló felhúzó zsinórját, ám a védelem Schuch vezetésével kezdett éledezni. Mikor már kezdtünk örülni, hogy sikerült végre kivédekezni egy támadást, akkor Nagy kapott két percet, s ez annyira felpaprikázta Miklert, hogy gyorsan bemutatott egy remek bravúrt. Manaskov szépített, ám Dujsebajev is megmutatta, miért tartják nagy tehetségnek (20. perc 12-10).

Accambray és Tönnesen érkezett, majd Vranjes mester rendelte magához övéit. Lékai bombázott Lesjak kapujába, azonban a Celje villámgyors középkezdést követően újabb gólt szerzett (22. perc: 13-11).

Az exceljei Gasper Marguc és Blagotinsek góljaival végre sikerült az egyenlítés (14-14), persze a hazaiak azonnal időt kértek (26. perc).

Lékai és Gasper Marguc pazar akciója után állva tapsolt a veszprémi kispad, de Mlakar szinte azonnal egyenlített. A 28. percben Blagotinseket karmolták meg, vérző mellkasával kénytelen volt leülni.

A 29. percnél még 16-16 volt az állás, viszont a félidő utolsó percét nagyon elrontotta a Telekom, előbb Razgor, majd Jurecic villant, s így a hazaiak mehettek nyugodtabban a szünetre.

A térfélcserét követően Ugalde, Gajic, Terzic és Alilovic kapott lehetőséget. Gajic avatta fel Lesjakot, aztán Schuchot szórták ki két percre a játékvezetők. Emberhátrányban pókhálózta ki Lékai a celjei kaput, Mlakar azonban gyorsan visszavette a vezetést.

Rendre a házigazda ment elől, egészen a 36. percig, amikor előbb Ilic, aztán remek védekezést követően Nagy is betalált (20-21). Schuch másodszor is leült, az emberhátrány végén 22-22 állt az eredményjelzőn. A Celje támadójátéka megakadt, Ilic hetesével és Sulic lerohanásával így először vezethetett a Veszprém két góllal (40. perc: 22-24).

A szlovének hetest rontottak, ám a Veszprém nem sokáig örülhetett, előbb Lékai, majd Terzic kapott két percet. A kettős hátrányt Malus használta ki, majd Gal Marguc egyenlített (44. perc: 24-24).

Accambray indult meg megállíthatatlanul, Anic válaszolt (25-25).

Ilic harcolt ki hétméterest és két percet, Suholeznik kiállítása után Gajic váltotta gólra a büntetőt. A piros mezes veszprémi szurkolók egy percre sem engedték el kedvenceik kezét, ahogy a helyi hangosbemondó is végigüvöltötte a vendégek támadásait, elég sportszerűtlen módon.

Gajic szemtelen hetese veszprémi előnyt jelzett (26-27), ám a Celje mindenképpen bravúrral szerette volna kezdeni a szezont.

A végjátékhoz érve sem lehetett tudni, kié lesz a két pont (29-30), Alilovic viszont ziccert védett, és ekkor 29-31-re meglépett a Telekom. A Celje azonnal időt kért. Blagotinsek megkapta második két percét, szerencsére Mlakar – talán először a meccs folyamán – fölévágta. Emberhátrányban sem tudták a hazaiak megállítani Lékait (29-32), Gal Marguc büntetőből szépített. Ilic átlövése kellett, mint egy falat kenyér, Alilovic újabb bravúrt mutatott be és ezzel le is telt a kiállítás.

Ugalde csent el egy labdát és máris négy góllal vezetett a Telekom (54. perc: 30-34). Dujsebajev szépítését követően Suholeznik rántotta le Nagyot, s ebben a két perces előnyben végleg eldöntötte a Veszprém a találkozót: Ilic hetese, majd Alilovic védései után Ugalde robogott végig kétszer is (31-37).

A végén már gálázott a Veszprém és a lelátókról zúgott: „Ez Veszprém!”

Branko Tamse: – Ötven percig jól kézilabdáztunk, de aztán vétettünk pár hibát, amit a Veszprém kíméletlenül kihasznált. Csináltunk jó dolgokat főleg támadásban, ám a Veszprém nagyon jól védekezett. Talán nem voltunk elég agresszívak. Lékai Máté igazi vezére volt a veszprémi alakulatnak.

Jaka Malus: – Ötven percig könnyű és gyors gólokat tudtunk szerezni, kifejezetten jól játszottunk. Az utolsó tíz percben viszont túl sokat hibáztunk, lövéseket rontottunk. A Veszprém jobb csapat, és ez a hajrában meg is mutatkozott.

Ljubomir Vranjes: – Ellentétes félidőket láthattunk. Az elsőben a Celje szinte minden helyzetét gólra váltotta, nekünk ebben az időszakban a védekezés nem igazán ment. Túl sok gólt kaptunk ebben a játékrészben, ezzel nem is vagyok elégedett. Passzívak voltunk bizonyos játékelemekben, és a kapusvédések sem jöttek. A szünet után viszont felhoztuk magunkat. A védelembe új emberek érkeztek, kapust cseréltünk, és így kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Akadtak már szép dolgaink, ám még néhány dologgal rendkívül elégedetlen vagyok. Nyilván dolgozunk keményen tovább, hogy fejlődjön a játékunk. A két pont megszerzésének örülünk, de a Celje nagyon megnehezítette a dolgunkat. Most hazamegyünk és edzünk, hogy legközelebb még jobb munkát végezhessünk.

Dragan Gajic: – A védekezésünk nem volt a legjobb, főleg az első játékrészben. Nem voltunk olyan agresszívek, mint ahogy azt előzetesen megbeszéltük. A második félidőre azonban változtattunk, több kontragólt szereztünk, ami az idei taktikánt része. Szerintem egy csapatnak sem lesz könnyű itt nyerni Celjében, úgyhogy a győzelem tényével elégedettek lehetünk. Keményen kell még dolgoznunk, hogy komolyabb magasságokba juthassunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában