Kézilabda

2017.09.10. 16:29

Budakalász ellen küzd a Balatonfüredi KSE csapata

Hazai pályán, s nem akármilyen vetélytárs ellen kezdi a bajnokságot a Balatonfüredi KSE, amelynek fiatal csapattal kell helytállnia idén a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Vasárnap (18.00) a Budakalász elleni hazai meccsel kezdődik a Balatonfüredi KSE programja a 2017/2018-as szezonban a férfi kézilabda NB I-ben. A párosítás azért érdekes, mert az előző idény hajrájában a Budakalász nyerni tudott a Balaton Szabadidő Központban, s ezzel elütötte a füredieket a negyedik hely megszerzésének esélyétől.

A két nagy, a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged, valamint az utóbbihoz egyre inkább felzárkózó Tatabánya mögött a Budakalász végzett végül negyedikként, a BKSE hatodik lett.

- Nem lesz egyszerű leteríteni őket. Játszottunk velük edzőmeccset, amelyen kikaptunk. Erős csapatról van szó, amely ráadásul a nyáron tovább fejlődött - mondta első idei ellenfelükről Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE szakvezetője, aki a nyári felkészüléssel kapcsolatban megjegyezte: elvégezték a kitűzött munkát.

Fotó: Penovác Károly

- Sokat dolgoztunk, sok edzőmeccset játszottunk, ezekre szükségünk volt, hiszen új csapatunk van. Voltak bizakodásra okot adó jelek és akad, amit máshogy képzelünk el. Összességében rendben vagyunk, várjuk a rajtot, amely nem lesz sétagalopp. Az első négy fordulóban három olyan csapattal találkozunk, amely tavaly előttünk végzett a tabellán, a negyedik ellenfél pedig a Dabas lesz. Az újonc ellenünk játssza első NB I-es meccsét otthonában, mondanom sem kell, hogy az sem lesz könnyű számunkra - fogalmazott a ba-latonfürediek mestere, aki hangsúlyozta: ez egy pokoli nehéz nyitány, de a folytatásban is meg kell majd harcolnia minden egyes pontért együttesének.

A BKSE ugyanis (ismét) alakulóban van, s több poszton is fiatalok várnak játékra.

Jobbátlövő poszton Stanislav Kasparek (21 éves) mellett a nyáron érkezett fehér-orosz Artur Karvatsky (21), valamint a saját nevelésű Máthé Dominik (18) lesz bevethető. Balátlövőben már nem a keret tagja az idén igazolt cseh Daniel Kyvala, aki nem jutott el a bemutatkozásig, vele korán szerződést bontottak a fürediek. Ezen a poszton a Veszprémből érkezett Szita Zoltán és a saját nevelésű Horváth László áll egyelőre rendelkezésre, mindketten 19 évesek. A klubnál bíznak benne, hogy Zdolik Bence is hamarosan csatlakozik hozzájuk, a rutinos góltermelő tavaszi súlyos sérüléséből gyógyul.

Irányítóban Yuri Semenov és Németh Balázs lesz bevethető, beállós pozícióban pedig Kemény Lászlóhoz és Debreczeni Dávidhoz a horvát Petar Topic csatlakozott. A védőspecialista Gerdán 

Tibor jelenleg sérüléssel bajlódik.

A széleken egészen biztató a helyzet, a jobb oldalon a visszatérő Hornyák Péter mellett Déber Bence bizonyíthat, a másik oldalon pedig két tapasztalt játékos, a szintén visszatérő Bóka Bendegúz és Varsandán Milán áll készen a bevetésre.

A kapuban a korelnök Fazekas Nándor mellé Bősz Dánielt igazolta a klub, s ott van a keretben a mindössze 18 éves Andó Arián is, akire érdemes lesz odafigyelni.

- A mezőny csapatai ezúttal is igyekeztek erősíteni a szünetben. Természetesen mi is így voltunk ezzel, de látszik, hogy nálunk sok a tapasztalatlan fiatal. A rutinosabb játékosoktól azt várom, hogy a nehéz pillanatokon segítsék át az együttest - mondta Csoknyai István, aki hozzátette: mindenkitől szükség lesz a legjobb tudásra, hiszen nehéz szezon elé néznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában