kosárlabda NB I/B

2018.05.20. 20:09

Csak a bronzért játszhat a veszprémi kosárcsapat

Hazai pályán bukta el a döntőbe jutásért vívott párharcot a Vasas ellen a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B-ben, így csak a bronzéremért folytathatja a csatározásokat a bakonyi együttes.

B. Virág Rita

Körtélyesi Gergelyre (labdával) a megszokottnál is nagyobb teher hárulhat a Budapesti Honvéd ellen Fotó: Penovác Károly

Hoya Veszprém–Vasas Akadémia 69:71 (21:25, 15:16, 19:13, 14:17)

Veszprém, 600 néző. V.: Tőzsér, Farkas, Vida. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 8/6, Lógár, Kovács S. 16/6, Pavlovic 20, Körtélyesi 19/12. Csere: Schéda 2, Balázs, Schmitz, Hegedűs 4. Edző: Mérész Csaba.

Vasas Akadémia: Moravcsik 18/6, Katona 14/6, Boros 17/6, Andrássy 3/3, Völgyi 8. Csere: Kiss 8, Kovács B. 1, Sólyom 2, Kozma, Barócsi. Edző: Faragó Péter.

Habár jól kezdett a Hoya (6:2), Körtélyesi az ötödik percben már harmadik faultját kapta meg, így Mérész edző kénytelen volt felvállalni némi kockázatot, és különböző felállásokban küldte pályára övéit. A Vasas szépen és eredményesen kosarazott, s miután Körtélyesi nélkül a védelem nem volt túl acélos, így a fővárosiak könnyen elhúztak (13:19, 17:24). A negyed végére azért sikerült faragni a hátrányon.

A második játékrészben a Vasas újra és újra elhúzott, de a Veszprém rendre visszakapaszkodott. A hazaiak nem dobtak valami fényesen távolról, s bár Helmeczi hintett két triplát a félidő zárása előtt, ezen a területen ezzel sem lett igazán jobb a helyzet. A pontosabb Vasas 41:36-os előnyt harcolt ki.

A térfélcserét követően Pavlovic hatalmas zsákolással kezdett, de ezután a Vasas meglódult és 38:48-ra alakította az állást. Aztán varázsütésre megváltozott minden: a Veszprém védekezése feljavult, a palánkok alatt szorgalmasan gyűjtötte a lepattanókat, a támadószekció pedig egy 17:6-os szériával megfordította az állást (55:54).

Az utolsó negyed elképesztő izgalmakat, drámai pillanatokat tartogatott. Szinte minden labdáért öldöklő küzdelem alakult ki, s egyik fél sem tudott jelentős előnyt kicsikarni (58:58). Pavlovic, Körtélyesi és Balázs is kipontozódott, de a nagy szívvel küzdő Veszprém így is meccsben maradt (65:61, 67:64). Két és fél perccel a vége előtt néhány negatív játékvezetői ítélet is sújtotta a veszprémieket, de hiába fordított a Vasas, még így is lett volna lehetősége a Hoyának kiharcolni a hosszabbítást. Azonban két remek helyzetet is elpuskáztak a hazaiak, így a Vasas örülhetett a végén.

Mérész Csaba: – Gratulálok a Vasasnak a döntőbe jutáshoz. Az edzői pályafutásom során először fordult elő, hogy egy mérkőzést követően nem tudtam kezet fogni a játékvezetőkkel, mert azok sebtiben berohantak az öltözőbe…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában