labdarúgás

2017.11.19. 21:16

Csak a szünet után pörgött fel az FC Ajka

AJKA, DUNAHARASZTI Gyenge első félidőt produkált, s végül döntetlenre végzett idegenben az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB III-ban. A csapat ezzel az élről visszacsúszott a harmadik helyre.

Horváth Gábor

Fotó: Szakony Attila

Dunaharaszti–FC Ajka

1:1 (1:0)

Dunaharaszti, 100 néző. V.: Veizer. Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Farkas, Ferenczi, Nyéki, Márton – Mendebaba (Bíró, 56.), Rétsági, Gacsal, Rusvay (Kovács, 89.), Dallos (Rebecsák, 84.) – Szenes. Edző: Króner Péter. FC Ajka: Pokorni – Krebsz, Pákai, Graszl (Illés, 46.), Csemer – Köles, Nagy E., Vallejos – Szabó (Nagy K., 55.), Horváth Péter, Juhász (Major, 67.). Edző: Rozmán László.

A hazaiak felállásából látszott, hogy a védekezés az elsődleges szempont náluk. Az első 15 percben a házigazda térfelén folyt a játék.

Váratlanul jött a Dunaharaszti gólja, a 20. percben szöglet után az ajkai védők által kifejelt labdát Rusvay az oldalvonal közeléből ismét kapu elé lőtte. Szenes a védőket és a kapust megelőzve, két méterről fejelt a léc alá, 1:0. Ezután ismét az ajkaiaknál volt többet a labda. A 34. percben vendégszögletet követően Csemer 25 méterről tűzte kapura a labdát, Gyatyel nagyszerű vetődéssel hárított.

A második félidő elején Juhász lövése adott munkát a hazai kapusnak. Az 57. percben a 16-os sarkáról jutott szabadrúgáshoz az FC Ajka, Csemer bombája a bal kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. A 63. percben Nagy K., védőjét becsapva, az alap-

vonalról gurított középre, azonban nem volt érkező társ. A folytatásban a csereként beállt Major veszélyeztetett kétszer is.

A 80. percben ide-oda pattogott a labda a hazaiak ötösén belül, végül Major gurított a bal sarokba, 1:1. Ezután Csemer bombája zúgott el a kapufa mellett, majd Vallejos lövését hárította óriási bravúrral a hazai hálóőr.

Rozmán László: – Az első félidőben körülményesen, lassan játszott a csapat. Szünet után viszont felgyorsította a játékot, mindent elkövetett, hogy megfordítsa a meccset, de ez csak a döntetlenhez volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában