PÁPA

2017.12.13. 20:33

Csapatbajnoki érmet szereztek a judósok

Eseménydús, ugyanakkor sikerektől hangos volt a pápai judo számára a versenyszezon hajrája. 

Haraszti Gábor

A pápai judosok először állhattak fel a csapatbajnoki dobogóra Fotó: Haraszti Gábor

A felnőtt és utánpótlás ju-dokák egyaránt bebizonyították, hogy országos szinten is a legjobbak közé tudnak kerülni. A bajnokságok sora a zalaegerszegi csapatbajnoksággal indult. A pápai hölgyek nagyon készültek a másodosztályú megmérettetésre, hiszen tavaly egy hajszállal maradtak le a dobogóról, ezért a cél erre az évre nem is lehetett más, mint az éremszerzés.- Komoly tradíciókkal rendelkezik a magyar bajnok-ság, hiszen közel 40 éves hagyománya van, így azon elindulni, sőt még érmet is szerezni hatalmas eredmény – mesélte Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke.

- Csapatunkba Mezei Dorina, Gajdosi Bianka, Meksz Alexa, Szolga Larissza és Fábián Mihályné Reiner Cecília mellé két versenyzőt igazoltunk, a Kis-dunamenti Judo SE-ből Fenyvesi Csillát, valamint a Sakura Judo és Küzdősport Alapítvány kötelékéből Polz Anitát, velük kiegészülve sikerült a dobogó harmadik fokára állnunk, igaz, a második hely is karnyújtásnyira volt, ám a Mogyi-Baja csapata elleni elődöntőben a mindent eldöntő mérkőzést sajnos elveszítettük. Így sem vagyunk elégedetlenek, a tavalyi negyedik pozíció után igen értékes a harmadik hely, ami a pápai judosport első csapatbajnoki érmét is jelen-ti egyben. Célunk, hogy jövőre döntőzni tudjunk, amire a befektetett munka és versenyzőink hozzáállását és fejlő-dését figyelembe véve meg is van minden esélyünk – vázolta a jövő évi tervet Pillér Gábor.Az év utolsó versenye a harmadosztályú országos bajnokság volt, melynek a budapesti UTE judocsarnoka adott otthont. A viadalon két, 16 éves feltörekvő ifjonc, Mezei Dorina és Gajdosi Bianka egyaránt az 52 kilogram-mosok között mérette meg magát.

A pápai judosok először állhattak fel a csapatbajnoki dobogóra Fotó: Haraszti Gábor

- Bianka idén kezdte a versenyzést, Dorina lányom pedig a tavalyi sikeren felbuzdulva igyekezett ismét a legjobbak között végezni – mondta Mezei Csaba, a Judo Pápa edzője. – Bianka az értékes ötödik helyet szerezte meg, Dorina pedig remek versenyzéssel a másodosztály harmadik helye után a harmadosztályban minden ellenfelét idő előtt ipponnal legyőzve bajnoki címet szerzett, mondanom sem kell, nagyon büszkék vagyunk rájuk.Végh József, a klub elnöke az utánpótlás-eredmények tekintetében elmondta, a felnőtt másodosztályban egy utánpótláskorú versenyzőt indítottak, Tóth Kristóf egy szenzációs ötödik helyet ért el, míg a harmadosztályban egy 300 fölötti indulói létszámot felvonultató versenyen Vörös Seron és Tóth Kristóf egyaránt második helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában