jól ismeri a flensburgot

2017.09.21. 18:00

Dejan Manaskovot nem zavarja, hogy egy idényre szól a szerződése

Amikor az ember ötéves kora óta gyakorlatilag a kézicsarnokban él, akkor azt hiszem, nincs más választása, maga is profi kézilabdásnak áll – nyilatkozta a veol.hu-nak Dejan Manaskov, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának macedón balszélsője.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly

Dejan Manaskov sportos családba született, hiszen édesapja is kézilabdázott. Nem is akárhogyan. Pepi Manaskov a kilencvenes évek egyik legkiválóbb macedón balátlövője volt, aki légióskodott többek között Franciaországban (Creteil), és a Bundesligában (Vfl Hameln) is. Ezek után nem csoda, ha mindkét fia, Dejan, illetve Martin is profi kézilabdázónak állt.

Dejan, aki a nyáron igazolt Veszprémbe, elmesélte, Párizsban született, s bár hét évesen még kosárlabdázott, tíz esztendősen már a kézipályán érte el első sikereit.

Fotó: Penovác Károly

- Nem volt más választásom – mondta nevetve. – Gyakorlatilag öt éves koromtól a csarnokban nőttem fel. Természetes volt, hogy én is kézilabdás leszek.

Neki természetes – vetem fel, de sokan hiába nőnek fel öt éves koruktól a sportpályán, közük nincs a sporthoz. A tehetségnek esetleg nem lehetett köze mindehhez? – kérdeztem óvatosan.

- Igaz, némi ügyességre valóban szükségem volt, de mindez nem elég. Rengeteget dolgoztam azért, hogy erre a szintre jussak, ahol most vagyok – szögezte le.

Dejant, aki saját bevallása szerint talán a kígyóktól fél leginkább, egyáltalán nem zavarja, hogy új klubja egyelőre egy éves kontraktust kínált neki.

- Teszem a dolgom, igyekszem a maximumot nyújtani, egyáltalán nem aggódom a jövőm miatt. Az idény végén majd kiderül, számít-e rám Vranjes mester.

Mint köztudott, a Telekom Veszprém 2018-tól megállapodást kötött Manuel Strlekkel, aki szintén ezen a poszton játszik. S itt van még Cristian Ugalde is, akinek szintén a szezon végén jár le a szerződése.

Manaskov a második macedón légiós a klubnál, korábban Kiril Lazarov, aki jelenleg a Nantesban játszik, 2002 és 2007 között kézilabdázott Veszprémben.

- Amikor a menedzserem értesített, hogy a Veszprém érdeklődik irántam természetesen felhívtam Kiro-t (Lazarov – a szerző.), akinek nagyon jó véleménye volt a klubról és a városról is. Csak pozitív megerősítést kaptam tőle, így könnyebben döntöttem – mesélte Manaskov, aki a Bundesligából, az RN Löwen gárdájától érkezett.

A német bajnokságból tehát jól ismeri a Telekom soron következő Bajnokok Ligája ellenfelét.

A Veszprém szombaton 17.30 órától fogadja a német Flensburgot, ez a BL-ben az első hazai találkozója lesz a magyar bajnoknak.

- Nehéz meccsre számítunk, de Ljubonak (Ljubomir Vranjes – a szerző.) sokkal nehezebb lesz. Érthető, hiszen tizenegy évet húzott le a klubnál. Persze ebből profitálhatunk is, hiszen különösen jól ismeri valamennyi játékost és erről a csapatról többet tud mindenkinél. Sokat futó, gyors kézilabdát képvisel a Flensburg, ezért nagyon fontos, hogy a kontráikat időben megállítsuk. A hat-hat elleni játékban taktikailag sokkal jobbnak érzem magunkat – magyarázta Dejan.

Elmondta még, Vranjes edző is villámgyors lerohanásokra alapozza taktikáját, amiben nekik, a szélsőknek kiemelt figyelem jut.

- A szélsők dolga, hogy fussanak. Hogy a négy szélső közül ki a leggyorsabb arra viszont nem tudok válaszolni. Szerintem egyszerre futnánk át a célvonalon – jegyezte meg cinkosan.

Dejan szerint korai bármit is kijelenteni a szezonról.

- Nem akarom azt mondani, hogy meg kell nyerni a BL-t. Inkább úgy fogalmaznék, haladjunk meccsről, meccsre, legyünk egyre jobbak, erősebbek és májusban érjük el a csúcsformánkat, amikor a kölni négyes döntőt rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában