díjeső

2018.01.15. 12:50

Diáksport: első helyen a Vetési és a Noszlopy

Rendkívül eredményes időszakot zárt a Veszprém megyei diáksport, amely öt (!) díjat is átvehetett a Magyar Diáksport Szövetség hagyományos tanévzáró ünnepségén.

Horváth Gábor

A hagyományos eseményen a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület is elismerést kapott a grundbirkózás országos döntő kiváló megszervezéséért. A kitüntetést Bereczki Brigitta titkár és Matolcsi István elnök vette át Fotó: MDSZ

A 2016/2017-es tanév legjobbjait díjazta a fővárosban a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Azok az iskolák, pedagógusok és egyesületek kaptak elismerést, amelyek a sorozat országos döntőin kiemelkedő eredményeket értek el.

Az értékes kitüntetéseket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, valamint Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos adta át az eseményen.

A 2016/2017-es tanév legeredményesebb Veszprém megyei testnevelője Benke Péter lett a Magyar Diáksport Szövetségnél (MDSZ). A veszprémi Padányi iskola pedagógusa – aki a képen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral látható – strandkézilabdában országos bajnok lett az intézmény lánycsapatával

A 2017-ben 30 éves diákolimpiai versenysorozaton az előző tanévben – a szövetség tájékoztatása szerint – összesen mintegy 270 ezer tanuló vett részt.

Közülük 18 ezren jutottak be a különböző sportágak országos döntőibe.

A legjobban teljesítőket öt kategóriában díjazták. A legeredményesebb testnevelő címet Veszprém megyében a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium Szakgimnázium és Általános Iskola pedagógusa, Benke Péter érdemelte ki.

A tanár-edző csapatával strandkézilabdában országos bajnok lett, teremben pedig ezüstérmet szereztek a padányis hölgyek.

A legeredményesebb intézményeket három csoportban tüntették ki. A középiskolák versenyében az összesített eredmények alapján a Vetési Albert Gimnázium lett az ország legjobbja a 2016/2017-es tanévben. A veszprémiek a váci Boronkay gimnáziumot, és a budapesti, VI. kerületi Kölcsey gimnáziumot előzték meg. Az általános iskoláknál kazincbarcikai, a kis iskolák kategóriájában pedig nemesnádudvari siker született.

A hagyományos eseményen a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület is elismerést kapott a grundbirkózás országos döntő kiváló megszervezéséért. A kitüntetést Bereczki Brigitta titkár és Matolcsi István elnök vette át Fotó: MDSZ

Az MDSZ az egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód kategóriában azokat az iskolákat vette sorrendbe, amelyek az adott intézmény létszámához képest minél több gyereket tudtak megmozgatni, azaz bevonni a diákolimpia sorozatába. A középiskoláknál itt a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium végzett az első helyen. Szintén díjazott, harmadik pozícióban zárt a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Itt még mindig nem ért véget megyénk országos díjesője. A szövetség három rendezvényt választott meg a tanév eseményének. Ezek egyike pedig a grundbirkózás diákolimpia országos döntője lett, amelyet a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezett múlt év februárjában a megyeszékhelyen.

A szövetség tájékoztatása szerint a tanév Becsületes Játék-Fair-Play díját a szügyi Madách Imre Általános Iskola tanulója, Krupa Eszter érdemelte ki. A diáknál az debreceni atlétika pályabajnokságon tévedésből rossz eredményt rögzítettek és ezáltal döntőbe került, ő ezt jelezte a versenybíróknál, nem vett részt a fináléban, átadva helyét az arról lemaradó tanulónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában