páratlan infrastruktúra

2017.10.17. 18:33

Díjat kapott a sportos város

Rangos kitüntetést kapott Balatonfüred kedden, a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének szakmai találkozóján.

Horváth Gábor

Bóka István Tompa Andortól vette át a díjat Fotó: Penovác Károly

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége Balatonfüreden tartotta szakmai találkozóját.

A Balaton Szabadidő Központban tartott tájékoztatón Tompa Andor elnök elmondta: az 1991-ben alapított szervezet évente két alkalommal rendez gyűlést. Az eseményre az ország különböző pontjairól érkeztek sportlétesítmény-fenntartók, dolgozók, akik különféle szakmai előadásokat hallgattak.

Bóka István Tompa Andortól vette át a díjat Fotó: Penovác Károly

Elhangzott, a szervezet 15 éve kitüntetéseket alapított, az idei elismeréseket ez alkalommal adták át. A Takács Tamás Emlékdíjat a szekszárdi Csillag Balázs érdemelte ki.

A közösségi kitüntetést a Magyar Természetjáró Szövetségnek és Balatonfüred Város Önkormányzatának ítélték oda. Utóbbinál azt emelték ki, hogy a település páratlan infrastruktúrát épített ki a sport területén.

A díjat Bóka István polgármester vette át, a város nevében megköszönve azt. Kiemelte, 14 ezer fős településként büszkék az elért eredményekre. Balatonfüred rengeteg sportágat támogat, kiemelten azok utánpótlását igyekszik segíteni. A létrehozott infrastruktúrának a turizmus is rengeteget köszönhet, az egészség és a kultúra mellett az idegenforgalom sportos ága szintén nagyon fontos a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában