juniorpáros

2018.09.25. 20:37

Dinamik Rock and Roll Klub – Előkelő helyen a világranglistán

Tizenötödik helyen végzett Svájcban, a szeptember 15-én megrendezett világbajnokságon a Dinamik Rock and Roll Klub juniorpárosa, Bárdosi Violett és Poór Dániel.

Tisler Anna

Bárdosi Violett és Poór Dániel a svájci versenyt követően Prágában folytatja a világkupa-sorozatot Fotó: Györkös József

A sportág legrangosabb versenyén 40 páros között dőlt el a sorrend. Országonként a három legeredményesebb páros kvalifikálhatta magát a bajnokságra, Magyarországról viszont kivételesen öt, mivel a világranglista legjobb tíz párosa, amely között két magyar is szerepelt, automatikusan megszerezte az indulási jogot. Az ajkaiak jelenleg a hatodik helyen állnak.

A sikeres páros egyik edzője, Horváth-Matán Szilvia nem csupán a táncot tanítja, hanem a fellépőruhát is ő tervezte, ezenkívül a koreográfiát is ő állította össze. Az idén még több nemzetközi verseny vár rájuk. Részt vesznek Belgiumban, Prágában és Ljubljanában megrendezett világkupaversenyeken. Év végén pedig magyar bajnokságon búcsúznak el a junior kategóriától. Dani hamarosan kiöregszik a mostani korcsoportjából és a felnőtt „C” kategóriában szeretné folytatni. A páros heti négy edzésen vesz részt, két hét múlva Prágában folytatja a világkupa-sorozatot.

Bárdosi Violett és Poór Dániel a svájci versenyt követően Prágában folytatja a világkupa-sorozatot Fotó: Györkös József

Letti a junior kisformációnak is tagja. Mint elmondta, párosban nehezebb, mivel ott összetettebb figurák vannak, akrobatikai elemekkel kiegészítve. Büszke arra, hogy nyolcéves húga, Emma szintén táncol. Felkészítő edzők: dr. Horváthné Baráth Piroska, Horváth-Matán Szilvia és Horváth Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában