futás

2018.06.23. 08:00

Dobogóra állni csak precíz, hibátlan tájékozódással lehetett

A két arany- és egy ezüstérmet szerző Veszprém megyei szeniorok vitték a prímet a 2018. évi Tájékozódási Futó országos éjszakai bajnokságon a közelmúltban.

B. Virág Rita

Németh Zsoltné (középen) megismételte 2016-os sikerét, újra éjszakai bajnok lett Fotó: archív

A Mecsekben, Orfű közelében rendezték meg Magyarország 2018. évi tájékozódási futó éjszakai bajnokságát.

Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense a versenyről lapunk érdeklődésére elmondta:

– Az elmúlt évek legtechnikásabb országos bajnokságán vehettek részt a nevezők. A hegy víznyelőkkel, töbrökkel, metsződésekkel és árkokkal tarkított részén alakították ki a pályákat, ahol nappal sem egyszerű tájékozódni – sötétben, fejlámpák fényénél ugyanez még komolyabb kihívást jelentett. Szerencsére a viharok elkerülték a rendezvényt, a korábbi nagy esők miatt viszont a terep teljesen fel volt ázva, a szöges cipők sem sokat segítettek. Dobogóra állni csak precíz, jól átgondolt útvonalválasztással, hibátlan tájékozódással lehetett.

Németh Zsoltné (középen) megismételte 2016-os sikerét, újra éjszakai bajnok lett Fotó: archív

A klubok jellemzően kisebb létszámmal, a legjobb versenyzőikkel képviseltették magukat. A Veszprém megyei tájfutóknak két arany- és egy ezüstérmet sikerült elnyerniük a szenior kategóriákban.

Dobogós helyezettek: N50A: 1. Németh Zsoltné (VHS). N65A: 1. Komár Béláné (HER). F55A: 2. Takács Csaba (VHS). További bajnoki pontszerző helyen végeztek: F16A: 4. Angyal Dániel (VHS). F16A: 6. Bálint Benedek (VHS). F21A: 5. Molnár Attila (VHS). N21A: 8. Varsányi Kinga (VHS). F35A: 4. Tóth Attila (VHS). F40A: 4. Molnár Zoltán (VHS). F65A: 4. Bacsó Attila (HER). F70A: 6. Komár Béla (HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában