foci

2018.03.31. 10:00

Dobogós csapat fogadja a Pápát

A harmadik és hatodik helyezett csatáját rendezik március 31-én Zalaegerszegen, amikor is a Pápai Perutz FC a dobogós Andráshidához utazik.

Haraszti Gábor

A Perutz FC hosszabb ideig nem számíthat Hanzl Mátéra, aki súlyos térdsérülést szenvedett Fotó: Penovác Károly/napló

A pápai csapat a legutóbbi játéknapon megszerezte első tavaszi pontjait, hiszen 1:0-s félidő után 2:1-re nyertek a sárga-kékek a Csepel ellen. Üröm az örömben, hogy a meccs hajrájához közeledve a Pápa középpályása, Hanzl Máté súlyos sérülést szenvedett.

– Úgy gondolom, az első és második félidőben is volt 20–30 perc, amire lehet építeni – emlékeztetett Marton Miklós, a Perutz mestere. – Győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben, bár volt néhány szituáció, amikor Sánta Andrásnak játékba kellett avatkoznia. Nagy veszteség Hanzl Máté kiesése, a mérkőzés utáni vizsgálatokból kiderült, hogy sajnos térdszalag-szakadást és porcsérülést szenvedett, ezért biztosan műteni kell. Megpróbáljuk pótolni, de nem lesz egyszerű.

A Perutz FC hosszabb ideig nem számíthat Hanzl Mátéra, aki súlyos térdsérülést szenvedett Fotó: Penovác Károly/napló

Március utolsó napjának délutánján a csapat Zalaegerszegre, az andráshidai sporttelepre utazik. A vendéglátók a tavaszi idény során eddig remekül szerepelnek, hiszen valamennyi mérkőzésüket megnyerték.

– Nagyban meghatározza a mérkőzés végkimenetelét, hogy egyrészt kik lesznek hadra foghatóak a részünkről, és hogy melyik arcunkat mutatjuk. Ha a Kaposvár ellenit, van esélyünk pont, pontok begyűjtésére, ha a III. kerület ellen látottak köszönnek vissza a pályán, nem lesz esélyünk. Az Andráshida masszív, előrefele veszélyes, jó csapat, mutatják ezt az eddigi eredményeik is. Nem szeretnénk kikapni, itthon is volt esély a pontszerzésre, bízom benne, hogy idegenben is lesz.

A pápaiak edzője elmondta, Császár Attila és Domján Roland is szerencsére felépült, de a sérültek miatt van még egy-két kérdőjel az utazókeretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában