kézilabda

2018.07.20. 22:19

Egy góllal kaptak ki a juniorok

Elképesztően izgalmas és szoros mérkőzésen, minimális vereséget szenvedett a magyar férfi junior kézilabda-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon Szlovéniában.

B. Virág Rita

A junior válogatott nagyot harcolt Fotó: Kéziszövetség

Az U20-as magyar válogatottba több Veszprém megyei játékos is meghívást kapott: Andó Arián, Ág Bálint, Szita Zoltán, Varga Márton, Máthé Dominik Balatonfüredről, Éles Benedek a Veszprémi KKFT-től, valamint Borzas Uros, Ubornyák Dávid a Telekom Veszprémtől.

A junior válogatott nagyot harcolt Fotó: Kéziszövetség

A Szlovéniában zajló Európa-bajnokságon Dániával kezdett a csoportkörben Imre Vilmos szövetségi kapitány és Kárpáti Krisztián edző alakulata. A magyar csapat remekül kézilabdázott és a félidő végére négygólos előnyt épített. Szünet után sajnos nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a dánok, s nemcsak utolérték a mieinket, hanem meg is fordították a találkozót. Volt válasza azonban a Máthé Dominik vezette csapatnak, a kétgólos hátrányt kiegyenlítették. A lefújás előtt tizenöt másodperccel azonban a dánok megszerezték a győztes találatot (23–22).

A magyar csapatból Máthé Dominik tíz találatig jutott, Borzas három, Ubornyák két gólt szerzett.

A junior válogatott a csoportban még Franciaországgal, majd Portugáliával méri össze erejét.

Eredmény: Magyarország–Dánia 22–23 (14–10). Celje. V.: Veszovics, Mitrovics (montenegróiak). A másik meccsen: Franciaország–Portugália 28–32 (14–12).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában