téli bajnokság

2018.01.16. 15:35

Elrajtolt a füredi kispályás küzdelem

A selejtező első fordulójával elrajtolt a küzdelem a Balaton-parti város téli teremlabdarúgó-bajnokságában.

Horváth Gábor

A Zánka SE (piros mezben) magabiztos győzelmet aratott a hagyományos teremlabdarúgó-sorozat nyitányán Fotó: Pesthy Márton

Rengeteg gól esett, akadt csapat, amely 12 találattal nyitott a hagyományos viadalon.

Természetesen idén is az amatőr kispályás futballistáké a főszerep az év elején a Balaton Szabadidőközpontban hétvégente. A hagyományos téli teremlabdarúgó- megmérettetésre ezúttal 29 csapat adta le nevezését. A lebonyolítás a szokásos: az indulókat nyolc csoportba sorolták a selejtezőben, amely azt hivatott eldönteni, hogy ki melyik osztályba kerül. A fő verseny ezt követően indul. Az első fordulón már túl vannak az együttesek, a nyitányon összesen 13 meccsen szurkolhattak az érdeklődők. A pályára lépők pedig nem teketóriáztak, alaposan belekezdtek a küzdelembe: minden találkozón esett legalább négy gól, szoros csaták akadtak, de döntetlen csak egy volt.

A Zánka SE (piros mezben) magabiztos győzelmet aratott a hagyományos teremlabdarúgó-sorozat nyitányán Fotó: Pesthy Márton

A legnagyobb arányú győzelmet az Alsóörs aratta, amely 12-szer talált a hálóba. Két alakulat nem kapott találatot, az FC Next és a Bádogos nullázta ellenfelét.

A Pocca Pince nagy csatában, 11 gólos összecsapáson szerzett három pontot. Az első játéknapon a Vitorlás FC, a Korona Panzió és a Cselzi FC volt szabadnapos.

Eredmények: Nívó-Tótvázsonyi SE 1:3, Balatonakali SE-Pécselyi Beerkák 5:1, Tihanyi FC-Kávékolbász Kávézó 5:1, Pocca Pince-Berhida 6:5, DS Veszprém-Balaton Alarm 3:1, Zánka SE-Zamat Kisvendéglő 6:1, Fészek Söröző-DÖG FC 5:1, Refi-FC Next 0:4, Bádogos-Kertai Autójavító 4:0, Red Scorpions Pécsely-Balatonszőlős 2:2, ADA-Bau-Döme-SE 7:2, Alsóörs-Hobbiszerelők 12:1, PD-Truck-Raklap FC 8:3.

A bajnokság a következő hétvégén folytatódik, szombaton és vasárnap is rendeznek mérkőzéseket. A szombati program délelőtt 10.15-kor indul, s mindkét nap estig pattog a labda a Balaton Szabadidőközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában