foci

2018.07.19. 22:03

Első góljait szerezte a Perutz FC csapata

Mindkét NB III-as labdarúgócsapat felkészülési mérkőzést vívott a közelmúltban.

Haraszti Gábor, Horváth Gábor

Az ajkaiak legközelebb Csákváron lépnek pályára

ETO FC Győr–FC Ajka 2–0 (0–0)

Győr, 400 néző. WKW ETO FC Győr: Horváth T. (Gyurákovics) – Kovács K. (Erdélyi), Vadász (Múcska), Vukasovic, Völgyi (Kalmár) – Bagi, Tajthy (Hidi), Magasföldi (Koltai) – Baracskai (Szatmári), Szimcso (Szánthó), Mervó (Jakab). Edző: Mészöly Géza.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer (Szabó) – Kenderes (Pavlitzky), Bonivárt (Kalász), Nagy E. – Illés (Molnár), Oláh (Major), Horváth P. (Tóth). Edző: Schindler Szabolcs.

Az ajkaiak legközelebb Csákváron lépnek pályára

A 60. percben az ajkai védők hibája után alakult ki lehetőség az ETO előtt, a jobbról érkező beadást Mervó lőtte a hálóba, 1–0.

A 67. percben 30 méterről lőhetett szabadrúgást a Győr, Vukasovic nagy erővel kipókhálózta a bal felső sarkot, 2–0.

Ellentétes félidőket láthatott a nagyérdemű. Az első játékrészben az ajkaiak egyenrangú ellenfelek voltak, sőt ők dolgoztak ki több helyzetet. Szünet után egyértelmű fölényben játszott az ETO és ez gólokban is megmutatkozott.

Schindler Szabolcs: – Az első félidőben szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, sajnos két ziccert is elhibáztunk. A második játékrészben sajnos nem tudtunk olyan tempóban játszani, mint az elsőben, védekezésben sokat hibáztunk.

Az ajkaiak legközelebb szombaton, 16 órai kezdettel a Csákvár otthonában lépnek pályára.

Perutz FC–RKSK 2–2 (1–1)

Pápa, 100 néző. V.: Gáspár. Perutz FC: Sánta – Udvardi, Császár, Kozma, Böröczky – Somogyi, Dóczi, Fehér, Baldauf – Szabó Zs., Szakács (csereként pályára léptek: Domján, Bohner, Szabó T., Vallejos, Éri, Havasi, Füleki, Iványi, Benecz). Edző: Rozmán László.

A Veszprém elleni, elmaradt hétvégi találkozót Győrben a szlovák másodosztályban vitézkedő Somorja elleni 90 perccel pótolta a Perutz, ahol 1–0 arányban a határon túliak diadalmaskodtak.

Az RKSK ellen mindenki abban bízott, hogy végre sikerül bevenni az ellenfél kapuját. Az első negyedórát követően Sántának akadt először dolga, a pápai hálóőr Fellegi megpattanó lövését védte. Néhány perccel később óriási bravúrt mutatott be a hazai portás, Császár labdavesztése után Horváth vezette egy az egyben a kapusra a labdát, ám Sánta kiváló érzékkel leért a lövésre.

Egy perccel később megszerezte első gólját a felkészülés során a Perutz: Somogyi kiváló ütemű kiugratását Baldauf lőtte a kapu jobb oldalába, 1–0.

Sokáig azonban nem vezetett a Pápa, hiszen két perccel később egy hosszúra átkerülő szögletet Horváth csőrözött a bal felsőbe, 1–1.

A második félidő első percében ismét előnybe került a Pápa, a próbajátékon szereplő Éri Dominik gurított a kapuba, 2–1.

Az 55. percben másodszor is egyenlített az RKSK, egy lekészített labdát Györe helyezett okosan a bal sarokba, 2–2.

A hátralévő időben még két Sánta-védést jegyezhettünk fel, az eredmény viszont nem változott.

Rozmán László: – Az első félidőben a védekezés része rendben volt, és örömteli, hogy végre betaláltunk. A második játékrészben viszont borzasztó hibákat követtünk el a középpályás védekezésben, nagy területeket hagytunk az ellenfélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában