Óriási meglepetés, kikapott a BFC

2018.10.14. 19:45

Erőt demonstráló sikert aratott a Veszprém, két pontra olvadt a hátránya az elsőtől

Kilenc sikerrel megvívott fordulót követően a tizedikben elszenvedte első vereségét a listavezető Balatonfüredi FC az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban. Ezzel nagy lehetőséghez jutott az üldöző VLS Veszprém, amely fölényes sikerrel gyűjtötte be a három pontot Tapolcán.

B. Virág Rita

TIAC VSE–VLS Vp.

0–8 (0–4)

Tapolca, 80 néző. Jv.: Hegedűs I. TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D., Bardon, Péter B., Pölczmann, Kovács M. (Zsámbéki), Ladányi (Ludvig), Dobján, Kertész, Nagy M. (Vadas), Szabó N. (Péber K.). Edző: Dobján Krisztián.

VLS Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Bencze (Vass), Szabó B. (Vajda), Molnár M. (Csordás), Gunther (Hegedüs), Gálfi, Rédling, Simon (Kelemen), Domján. Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Csordás (2), Gálfi (2), Bencze, Vajda, Molnár M., Domján.

A rendkívül motiváltan, ötletesen, sok mozgással játszó veszprémiek dolgát egy pillanatra sem tudta megnehezíteni a fiatal, rutintalan, megszeppent hazai csapat, így a vendégek ilyen arányban is teljesen megérdemelten vitték haza a három pontot.

Jók: senki, ill. Gálfi, Rédling, Csordás.

Tudósított: Szabó Sándor.

Csetény SE–FC Zirc

5–0 (3–0)

Csetény, 260 néző. Jv.: Jónás B. Csetény SE: Sipos – Hornyacsek R. (Peng), Bíró (Pilka), Komenda (Rummel), Bánfalvi (Kazári P.), Hornyacsek E. (Kazári G.), Nagy R., Kakas, Jakab, Nagy E., Tordai. Edző: Veress Botond.

FC Zirc: Jelencsics – Bánszegi, Danó, Vörösházi, Novothny (Bognár), Sztojka, Simon (Juhász-Buday), Gartner (Hideghéti), Petróczi, Kottyán, Somogyi (Orbán). Edző: Kottyán Bálint.

Gólszerzők: Kakas (3), Nagy R. (2).

A bakonyi „El classicot” ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a hazai alakulat. Ha a helyzeteit jobban kihasználja a Csetény, akkor kétszámjegyű is lehetett volna a különbség.

Jók: mindenki, a mezőny legjobbjai Kakas, Sipos, Nagy R., ill. Jelensics.

Tudósított: Mavizer Szilveszter.

Balatonfüred–B.almádi

1–2 (0–2)

Balatonfüred, 250 néző. Jv.: Holczbauer F. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Hahn (Reznyák), Henn (Udvardi), Imre (Monori), Imrik, Róth (Zsigmond), Kós, Szőllősi (Szentiványi), Mód, Lattenstein, Ujvári. Edző: Thomas Sowunmi.

Balatonalmádi SE: Jászberényi – Sánta, Bencsik (Varga P.), Bendicsek (Kovács K.), Károlyi (Stiger Ák.), Horváth P., Zömbik, Hoffer D., Hoffer L., Burcsik, László. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Kós, ill. Burcsik (2).

Óriási meglepetés született Balatonfüreden, a nagyon taktikusan játszó vendégek teljesen megérdemelten vitték el a három pontot a nagyon gyengén és tompán játszó BFC-vel szemben.

A fegyelmezett Almádi már az 5. percben vezetett Burcsik szép szabadrúgás góljával, 0-1.

Érezni lehetett, a mai napon nagyon nehéz lesz a fordítás, hiszen a hazai gárda az első félidőben értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, amit csak megfejelt, hogy a 32. percben szintén védelmi hiba után Burcsik a rövid sarokba lőtt, 0-2.

Szünet utáni hazai cserékkel valamennyit változott a játék képe, a vendégek már csak a védekezéssel törődtek, támadásra már nem futotta. A hazai gárda hiába dolgozott ki néhány helyzetet, azokat rendre elrontotta. Jellemző, hogy a szépítő gólt Kós a 92. percben szerezte, 1-2.

Különösen az első félidőben értékelhetetlen teljesítményt nyújtó hazaiak megérdemelt vereséget szenvedtek a taktikailag jól felkészült, ügyesen passzoló Almádi ellen.

Jók: senki, ill. az egész vendégcsapat.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Ajka Kristály–Herend

4–0 (1–0)

Ajka, 200 néző. Jv.: Pap E. Ajka Kristály SE: Dróth – Móger, Primusz, Szedlacsek (Tisonyai), Ambrus, Szabó Z. (Vizkelety), Szarka (Hauser T.), Kungl (Hauser R.), Horváth T., Szélessy, Mészáros (Ménes). Edző: Sipos Tamás.

Herend: Károlyi – Marosi, Erdősi, Albrecht, Major, Sóskuthy, Csapai (Giron), Meleg, Molnár R., Teimayer, Králl. Edző: Marosi István.

Gólszerzők: Hauser T. (2), Szedlacsek (2).

A mérkőzés első felében a vendégek nagy akarással vetették magukat a küzdelembe. A hazaiak nehezen lendültek játékba. A félidő második felében aztán egy beadást követően Szedlacsek fejelt a hálóba.

A második játékrész már egyértelmű hazai fölényt hozott. Hauser Tibor hatalmas lövése talált utat a kapuba. Szedlacsek egyéni játékból növelte az előnyt. Ekkor már szinte tetszés szerint lőtte a góljait a Kristály. Horváth lerántásáért ítélt büntetőt Hauser Tibor értékesítette.

Jók: Dróth, Szedlacsek, Hauser T., Ménes, Móger, ill. Károlyi.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Sümeg VSE–FAK

2–2 (2–1)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Bódi A. Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman Gy., Szabó B., Schönberger, Reicz, Karika, Révész, Mayer (Vágusz), Kulman B., Márkus, Németh A. (Nagy G.). Edző: Lázár Szilveszter.

FAK: Radnai – Pálfi, Balatoni, Humli, Szeleczky, Auerbach, Szabó I P., Wellesz (Heidinger), Varga T., Varga R., Szabó II P. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Reicz, Révész, ill. Humli, Szabó II P.

Az első félidő tizenötödik percében korszerű támadás eredményes befejezésével előnyt szerzett a hazai csapat. A vendégek több helyzetet kidolgoztak, és a 25. percben egalizáltak. A sümegiek a 44. percben Reicz szép egyéni megoldásából visszavették a vezetést.

A második játékrészben kiegyenlített küzdelem jellemezte a játékot. A 75. percben a hazaiak védelmi megingását kihasználva ismételten egyenlítettek a vendégek.

Összességében reális eredmény született.

Jók: Karika, Schönberger, Reicz, ill. Balatoni, Szabó Bagyó Patrik, Szeleczky.

Tudósított: Fazekas László.

 

Gyulafirátót–Tihany

2–2 (1–1)

Gyulafirátót, 200 néző. Jv.: Ákos D. Gyulafirátót SE: Varga Zs. – Balta N. (Kovács K.), Németh A., Zágor, Olasz, Balta G., Rákhely, Kövesi, Tímár (Rácz Ro.), Kálmán, Vaczola. Edző: Polonkai Csaba.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Nemes Á.), Horváth B. (Mékli), Burgyán (Gál), Németh K., Perger (Erőss), Slemmer, Klauz, Benedek, Farkas L. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Zágor, Rákhely, ill. Benedek (2).

Végig nagy iramú, küzdelmes meccset játszottak a csapatok. Főleg a középpályán folyt a játék, a hazai csapat több helyzetet dolgozott ki és Rákhely góljával meg is szerezte a vezetést. Próbált erősíteni a vendég együttes, de nem sikerült helyzetet kidolgozni.

A félidő vége előtt aztán a tihanyiak a semmiből egyenlítettek: egy szabadrúgást a kapufára tolt a hazai kapus és onnan pattant a kapuba a labda.

A második játékrészt jobban kezdte a Tihany, de a jól záró védelem mellett nem sikerült gólhelyzetet kialakítani, az ellentámadások viszont mind veszélyesek voltak.

Zágor megszerezte „szokásos” gólját, ami úgy tűnt, elég is lehet a győzelemhez, mert nem volt átütőerő a vendég próbálkozásokban.

Aztán a Tihany tizenegyeshez jutott és ezzel a tópartiak döntetlenre mentették a meccset.

Végül a két azonos képességű csapat közül a vendégek örülhettek jobban az egy pontnak, a Gyulafirátót közelebb állt a győzelemhez.

Jók: mindenki, illetve mindenki.

Tudósított: Fogl Sándor.

Várpalotai BSK–Úrkút

1–2 (0–1)

Várpalota, 50 néző. Jv.: Szalai L. Várpalotai Bányász SK: Közép – Lujber, Borbás (Roll), Bogdán, Nagy R., Csapó, Szőke, Kustán, Sanda, Zsupek, Papp R. Edző: Szabó László.

Úrkút SK: Kádár – Új, Lang, Imre, Korpos (Buchwald), Garai (Pfaff), Haman, Szabó L., Kuti, Keller (Miskei), Varga M. Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Kustán, ill. Haman, Korpos.

A játék képe alapján a hazai csapat nem érdemelt vereséget.

Jók: Kustán, ill. mindenki.

Tudósított: Lujber Péter.

Devecser–Magyarpolány

4–3 (1–1)

Devecser, 150 néző. Jv.: Bors B. Devecser SE: Csepregi – Nagy Sz., Kiss L., Burucs, Sipos Felícián, Szakonyi, Paksai, Polgár, Horváth G., Szommer, Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Magyarpolány SE: Kócsár – Mód, Veisz, Döbrösi, Molnár P., Bencsik, Polt, Gottfried, Vöröskői, Kardos, Bukovics. Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Szakonyi 2, Burucs, Horváth G., ill. Gottfried, Kardos, Molnár.

A sok hibával tarkított mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. Az összecsapást közepes színvonal, jó iram és korrekt játékvezetés jellemezte.

Jók: Szommer, Sipos, Szakonyi, ill. senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában