Kézilabda NBI

2017.10.21. 19:46

Ezért a győzelemért vért izzadt a Balatonfüred

Balatonfüred Vért izzadva verte meg a sereghajtót szombaton a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Váci KSE

26:24 (10:11)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 4 (3), Kasparek 2, NÉMETH 4, TOPIC 4, Szita 3, Bóka 3. Csere: ANDÓ (kapus), Debreczeni, Kemény 2, Karvatski, Semenov 4, Varsandán, Gerdán. Edző: Csoknyai István. Váci KSE: PAUL – Ménfői 2, BALAZ 5, Sakic 3, Koller 3, Holpert 4 (3), DAVIDOVIC 3. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Törteli, Grbavac 3, Török, Tyiskov 1, Tárkányi. Edző: Gúnya Péter.

 

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

A nulla pontos Vácot fogadta a hibátlan Balatonfüredi KSE szombaton a kézilabda NB I-ben. Az esélyek egyértelműek voltak, de természetesen biztosra nem mehetett a története legjobb bajnoki rajtját produkáló BKSE.

Visszafogott iramban kezdődött a találkozó, rendre a Füred vezetett, majd váratlanul fordított a Vác, 2:3. Két gyors hazai gól következett, amelyre három vendég találat volt a válasz, 10. perc: 4:6.

Szita egyenlített, majd a vezetést is visszavehette volna a BKSE, ám Paul kétszer is ziccert védett. Megint a vendégek kerültek előnybe, rengeteg volt a hazaiaknál a hiba. A 18. percben 7:8 állt az eredményjelzőn, majd hetesből növelte előnyét a Vác, amely jobban pörgött ellenfelénél.

Képtelen volt utolérni a vendégeket a Balaton-parti csapat, amelynél ráadásul Szita Zoltánt sérülés miatt le kellett cserélni, 25. perc: 10:11.

A játékrész utolsó öt percében nem esett gól, ehhez az is kellett, hogy Fazekas nagyot védjen.

A második félidő elején Topic egalizált, majd ismét a horvát beállós talált a kapuba, 12:11. A Vác azonban nem hagyta magát, szívósan tapadt, 13:13.

A 39. percben a vendégek vezettek újra, továbbra is rengeteg volt a hazai hiba, 15:16. Nem volt meg az átütőerő a fürediekben, akik nagy harcban vették vissza a vezetést, 42. perc: 18:17.

A 47. percben megtört a jég, Semenov ment be a védők közé, kettővel vezetett a BKSE, 21:19. Hornyák három értékesített hetes után a negyediket kihagyta, kapufán csattant a labda. Jött még egy hazai kapufa, majd szépítettek a vendégek, 21:20.

Továbbra is izgalmasan alakult a meccs, a színvonal viszont nem volt túl magas. Az 53. percben Németh találatával háromra növelte a különbséget a Füred, 23:20.

Kemény és Bóka hibázott jó helyzetben, a váciak pedig ismét kapaszkodni kezdtek. Semenov volt eredményes, majd Andó védett jókor.

Szezonbeli leggyengébb teljesítményét nyújtotta, de így is győzni tudott a Balatonfüredi KSE.

Csoknyai István:Minden dicséretet megérdemel a Vác. Sajnos mi már előre elkönyveltük, hogy nyerünk. Az első félidőben minden hibát elkövettünk, amit el lehet. Szünet után sikerült rendezni a sorokat, nagyot küzdöttünk. Az idei bajnokság legnehezebb két pontját szereztük meg.

Németh Balázs: - Gratulálok a Vácnak, nehéz meccsen vagyunk túl. Fáradtnak éreztem a csapatot, de nagyot küzdöttünk, és szerencsére sikerült megszereznünk a pontokat.

Gúnya Péter:Nem számítottunk könnyű meccsre, tudtuk, hogy a Füred remek formában van. Amíg bírtuk erővel, tudtuk tartani a lépést, de a végén sikerült meglépniük a hazaiaknak. Jó teljesítmény nyújtottunk, büszkén mehetünk haza.

Paul Teodor:Gratulálok a Fürednek. Sajnálom, hogy vesztettünk. Az első félidőben remekül védekeztünk, a másodikban ezt nem sikerült megismételni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában