Hibátlanok összecsapása

2018.04.21. 08:10

Foci NB III: a III. Ker. TVE csapata látogat ma az ajkai sportcentrumba

A csoport két legjobb formában lévő alakulata csap össze ma az ajkai sportcentrumban. Ha ezt a meccset is behúzza az FC Ajka, akkor tényleg bejelentkezik a bajnoki címért a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (fehér mezben balról Pákai Gergő és Graszl Károly) idén eddig minden ellenfelüket legyőzték Fotó: Balogh Ákos/Napló

Két, idén még hibátlan csapat találkozik ma az FC Ajka otthonában a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Hét meccs, hét győzelem – ilyen mérleggel az ajkaiak mellett csak a III. Ker. TVE rendelkezik ebben az évben a mezőnyben. A tabellán ugyan a Kaposvári Rákóczi FC áll az élen, ám a Veszprém megyeiek már csak két ponttal vannak lemaradva a második helyen, s ha a mai meccsüket is behúzzák, az már több mint figyelmeztető jel az éllovas számára.

Az ajkaiak (fehér mezben balról Pákai Gergő és Graszl Károly) idén eddig minden ellenfelüket legyőzték Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az Ajkának a gólaránya is imponáló, a csapat az említett hét mérkőzésen 24-szer mattolta az ellenfelek védelmét, s mindössze négy találatot kapott, a fővárosiaknál ez a mutató 18:5.

S ami túl van a statisztikán: Kis Károly csapatának voltak fölényes sikerei, domináns futballt játszik, ugyanakkor három mérkőzést is hátrányból nyert meg. Például a legutóbbit: szerdán pótolt bajnokin 0:1-ről fordítva verte 4:1-re a Puskás Akadémia II gárdáját.

- Kicsit váratlanul kerültünk hátrányba, hiszen jól kezdtünk. A bekapott gól ellenére nem törtünk meg, nagy rohamozásba kezdtünk, a vendégek pedig teljesen a védekezésre koncentráltak. Egy rögzített helyzetet követően sikerült egyenlítenünk, majd szép akcióból fordítottunk, sokat jelentett, hogy előnnyel vonultunk pihenőre. A második félidőben egyértelműen jobbak voltunk – foglalta össze a szerdai meccset Kis Károly.

Az ajkai szakvezető kiemelte: most egy igazi rangadó vár csapatára. A III. Ker. TVE szervezett, sokat futó, jól passzoló ellenfél, amelyben több rutinos, magasabb osztályt is megjárt futballista is akad, emellett jó összetételű a keret.

- Láttuk őket, alaposan feltérképeztük a játékukat, nyilván ők is így tettek. Vetélytársunk remek erőkből áll, de minket sem kell félteni. A sikerhez nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk, de képesek vagyunk rá, bízom benne, hogy szurkolóink segítségével megszerezzük a három pontot – fogalmazott a tréner.

A III. Ker. TVE az ötödik helyről várja a mai derbit, amely 16.30-kor kezdődik a sportcentrumban.

Az NB III nyugati csoportja 24. fordulójának további programja, szombat, 16.30: Pénzügyőr-Kaposvár, Pápai Perutz FC-Dunaharaszti, Érdi VSE-BKV Előre, Csornai SE-VLS Veszprém.

Vasárnap, 13.00: Puskás Akadémia II-THSE-Szabadkikötő, 14.00: Gyirmót FC Győr II-Csepel, 16.30: Videoton II-Andráshida.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában