nb III

2017.09.22. 18:04

FC Ajka: Itt az alkalom, most nyerni kell

Továbbra sincs jó passzban az ajkai labdarúgócsapat, amely szombaton ismét hazai pályán próbálja megtörni hetek óta tartó rossz sorozatát.

Horváth Gábor

Az ajkai futballisták hetek óta nem tudtak győzni, most megtörnék a rossz sorozatot Fotó: Penovác Károly

Az FC Ajka a múlt héten nem játszott bajnokit, a Gyirmót FC Győr II elleni idegenbeli találkozója a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Az NB III-as együttes szerdán hazai környezetben hosszabbítás és 11-esek után búcsúzott a Magyar Kupa idei kiírásától. Az ajkaiak az országos főtábla első körében egyik bajnoki riválisukkal, az Érddel mérkőztek. A találkozó 2:2-es döntetlent hozott, a büntetőpárbajt a vendégek 5:4-re nyerték.

– A kiesés ellenére jól sikerült a meccs. Irreális talajon jó iramú és színvonalú találkozót játszottunk egy erős vetélytárssal. A hozzáállással és a játékkal egyaránt meg voltam elégedve, bízom benne, hogy ez megadja a lendületet a folytatásra – reagált érdeklődésünkre Rozmán László edző.

Az ajkai futballisták hetek óta nem tudtak győzni, most megtörnék a rossz sorozatot Fotó: Penovác Károly

Az FC Ajka a második forduló óta nem tudott nyerni, két vereség és egy döntetlen a mérlege, így a csapatra alaposan ráférne egy siker. Ma a Pénzügyőr SE ellen lesz alkalma javítania a gárdának.

– Kötelező a győzelem, mindenképpen nyernünk kell. Azzal együtt, hogy a Pénzügyőr helyezése csalóka. Ellenfelünk nem rossz csapat, tudatosan futballozik, megpróbál játszani. Utóbbi ugyanakkor előny is lehet számunkra, a betömörülő vetélytársak nagyobb gondot szoktak okozni – fogalmazott Rozmán László, aki elárulta, Graszl Károly és Juhász Dániel sérülés miatt biztosan nem léphet pályára, míg Major Norbert valószínűleg bevethető állapotban lesz.

Az FC Ajka egy meccsel kevesebbet játszva a tabella kilencedik helyén áll hét ponttal. A Pénzügyőr SE jelenleg a 14., eddig hat egységet gyűjtött. A fővárosiak az előző fordulóban hazai pályán a VLS Veszprémtől szenvedtek 1:0-s vereséget.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában