futsal

2018.04.24. 20:52

Feljuthat a Tihany az NB II-be

Osztályozót játszhat az NB II-be kerülésért a Tihanyi FC, a futsalcsapat megnyerte csoportját a regionális bajnokságban, s hamarosan ellenfelet kap.

Horváth Gábor

A Tihanyi FC bajnok lett, de egy párharcot még kell nyernie a feljutáshoz Fotó: Jónás Áron

Ebben a szezonban az úgynevezett regionális futsalbajnokságban szerepel a Tihanyi FC, amely korábban az NB II-ben játszott, és szeretne visszakerülni a harmadosztályból a második ligába.

Az első két lépést ehhez megtette a csapat, amely a tolnai központú csoport alapszakaszából a második helyen jutott tovább, a felsőházi rájátszást pedig megnyerte.

A Tihanyi FC bajnok lett, de egy párharcot még kell nyernie a feljutáshoz Fotó: Jónás Áron

A régiós bajnokok oda-visszavágós osztályozón döntik el, ki válthat osztályt.

– A feljutás volt az eredeti célunk. Épül a csarnokunk, amely várhatóan év végére kész lesz, nagyon szeretnénk NB II-es csapatként felavatni a létesítményt – reagált megkeresésünkre Németh Gábor, a tihanyi futsalegyüttes játékos-edzője. A szakember a szezon eddigi részével kapcsolatban megjegyezte: az alapszakaszból „kényelmesen”, másodikként jutottak a felsőházi rájátszásba, arra kellett figyelni, hogy az első háromban végezzen a gárda, pontokat ugyanis nem vittek magukkal a résztvevők.

A hétfőn véget ért rájátszásban az utolsó forduló döntött arról, hogy a tihanyiak vagy a szekszárdiak végeznek az első pozícióban. A Veszprém megyei alakulat volt jobb helyzetben, ugyan idegenben lépett pályára, ám a hazaiaknak legalább hat góllal kellett volna nyerniük az előzéshez. A Szekszárd végül 5:1-es győzelmet aratott, így a végén a Tihanyi FC örülhetett. – Nem volt sikeres az utolsó meccsünk, kicsit kicentiztük a dolgot, de a lényeg az, hogy megszereztük az első helyet. Kemény vetélytársat utasítottunk magunk mögé, a Szekszárd fiatal, erős ellenfél volt. Egyénileg talán jobb is nálunk, ám a futsalrutin mellettünk állt. Az osztályozó sorsolását május 6-án tartják, az első fordulót május 11. és 14. között kell lebonyolítani, a visszavágókat egy héttel később. Mi nagy valószínűséggel a Nagykanizsa, Városgazda UP, Kistarcsa, Maglód négyesből kapunk majd ellenfelet – árulta el Németh Gábor. A Tihanyi FC eredményei a rájátszásban: Tolna–Tihanyi FC 4:5, a tihanyiak gólszerzői: Horváth B. 2, Németh 2, Weisz. Tihany–Szekszárd UFC 5:2, g.: Weisz 2, Bakay, László, Bakács. Tihanyi FC–Tolna 7:0, g.: Horváth B., Bakay, Finta, Bacsák 3, Új. Szekszárd–Tihany 5:1, g.: Horváth B.

A végeredmény: 1. Tihany 9 pont (18:11), 2. Szekszárd 9 (19:15), 3. Tolna 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában