Foci

2017.09.23. 21:04

NB III: Tizenegyest is rontott a VLS

Veszprém – Számtalan helyzetet elpuskázott a VLS Veszprém a Dunaharaszti elleni NB III-as bajnokin, s hiába vezetett, a hajrában a vendégek egyenlítettek. Odaveszett két nagyon fontos pont.

B. Virág Rita

VLS Veszprém-Dunaharaszti MTK

1-1 (1-0)

Veszprém, 150 néző. Jv.: Móri T.

VLS Veszprém: Szűcs – Felber, Kocsis, Kókány (Irmes), Bene, Polareczki (Szabó B.), Bognár (Fridrich), Gunther, Gulyás, Boromisza, Dobsa. Edző: Orbán Tamás.

Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Márton, Bíró, Farkas P., Gacsal (Kovács G.), Dallos (Rebecsák), Mendebaba (Mészáros), Rétsági, Ferenczi, Rusvay, Szenes. Edző: Króner Péter.

Gólszerzők: Gacsal (öngól), ill. Kovács G.

Kiállítva: Boromisza (89., VLS Veszprém).

A hétközi Magyar Kupa fordulóban nagy csatára késztette a Dunaharaszti MTK alakulata az NB I-es Ferencvárost, amely csak egy utolsó pillanatban eleresztett bombával tudott továbbjutni. A Veszprém alaposan felkészült ellenfeléből, ez a kezdetektől látszott, a hazaiak többek birtokolták a labdát és uralták a játékot.

Már a 4. percben vezetést szerezhetett volna a VLS, Polareczki azonban nagy helyzetben a kapu mellé gurította a labdát.

A 10. percben Bene, Boromisza összjáték végén utóbbi szépen tört be a tizenhatoson belülre, a védők azonban felvágták. A jogosan megítélt tizenegyest Bognár Bence hagyta ki.

A Dunaharaszti együttesén látszott a fáradtság, a Veszprém igyekezett ezt kihasználni és minél előbb gólra váltani a fölényét.

A 27. percben Bene lódult meg a baloldalon, beadását Gacsal fejelte saját kapujába, 1-0.

A félidő hátralévő részében hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a VLS, azokból nem született gól.

Szünet után szerkezetet váltott a vendég együttes, mélységből játszottak, inkább a széleken próbáltak a veszprémi védelem mögé kerülni. Úgy tűnt, mintha a hazaiak a vezetés tudatában visszaálltak volna, közben a Dunaharaszti ráerőltette akaratát a házigazdára.

Ennek ellenére a Veszprém többször is eljutott a Dunaharaszti kapujáig, de képtelen volt begyötörni a labdát.

Aztán a 80. percben jött a feketeleves: az addig helyzetig sem jutó vendégek kiegyenlítettek, miután egy beívelést követően Kovács fejelt Szűcs kapujába, 1-1.

A VLS kétségbeesetten rohamozott, ám gólig nem jutott, viszont Boromisza felesleges szabálytalanság és fegyelmezetlenség után megkapta második sárgalapját, így kiállították.

Orbán Tamás: – Egy már megnyert mérkőzésen két pontot hagytunk veszni hagyni. Úgy vélem, a mezőnyjáték maga megfelelő ezen a szinten, viszont a helyzetek befejezésén muszáj javítanunk. Sajnos ez a meccs sem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de amíg tizenegyest rontunk és kihagyjuk az ajtó-ablak ziccereket, addig nem számíthatunk másra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában