atlétik

2018.06.21. 19:30

Fókuszban a győri Európa-bajnokság

Remek erőfelmérőt jelentett az ifjúsági atlétikai országos bajnokság a közelgő korosztályos Európa-bajnokság előtt, ahol a Sportolj Velünk SE (SVSE) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) is remek eredményeket könyvelhetett el.

B. Virág Rita

Az SVSE képviseletében Felber Balázs Fotó: SVSE

Az ifjúsági Európa-bajnokság (július 5–8. között) helyszíne, Győr adott otthont az országos ifibajnokságnak. Az erőpróbán hazánk legjobb 16-17 éves atlétái mérték össze tudásukat összesen 36 versenyszámban.

A kétnapos eseményen összesen 21 szakosztály sportolói nyertek aranyérmet, az ARAK Utánpótlás Akadémia öt bajnoki címet söpört be, de a veszprémi SVSE sem panaszkodhat, hiszen három aranyérmet gyűjtött.

Az SVSE összesen három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, míg a VEDAC két ezüstéremnek és egy bronznak örülhetett.

Az SVSE képviseletében Felber Balázs Fotó: SVSE

Az SVSE-től Molnár Attila 400 méteren 48.73 másodperccel utasított mindenkit maga mögé, míg 200 méteren 22.54 másodperces eredménnyel harmadik helyen végzett.

Zsetnyai Ákos 3000 méteren szerzett bajnoki címet, magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg a számot 8:55.93 perccel. Ezüstérmet érdemelt ki viszont 1500 méteren 4:08.43 perccel.

Felber Balázs 2000 akadályon 6:11.97 perccel győzött, 3000 méteren pedig klubtársa, Zsetnyai Ákos mögött lett második (9:06.33).

Mindhárom bajnok így jó előjelekkel várhatja a győri kontinensvetélkedőt, ahol a döntőbe jutás a céljuk.

Magyar Veronika 2000 akadályon ért el negyedik helyezést (7:32.64), míg Hadnagy Zsóka 400 gáton végzett hatodikként (66.24).

A VEDAC részéről Hermann Grétát kell kiemelnünk, aki súlylökésben mindössze 13 centiméterrel maradt el az Eb-indulást jelentő szinttől, a 14 métertől. A fiatal dobóatléta új egyéni csúcsa (13,87) bizakodásra ad okot, s ezért a hétvégi felnőtt országos bajnokság keretein belül tartanak egy ifjúsági súlylökő számot is, lehetőséget adva neki arra, hogy megdobja a részvételt jelentő 14 métert.

Diszkoszvetésben a már Eb-résztvevő Péringer Márk 52,45 méteres eredményt ért el, s ezzel alig maradt le az aranyról, második lett.

Sajnos hiába ért el Gombás Petra és Pacher Alexandra is jobb eredményt az ifi-Eb kvalifikációs szintjénél kalapácsvetésben, az igen erős mezőnyben a szövetségi kapitány végül nem mellettük döntött, így egyikőjük sem utazhat el Győrbe. Gombás Petra 59,03 méterrel bronzérmet vehetett át, míg Pacher Alexandra – aki első éves ifi – új egyéni csúccsal, 56,60 méterrel az ötödik helyen fejezte be a viadalt.

Diszkoszvetésben Gombás Petra egyéni rekordnak örülhetett, 31,17 méterrel a hatodik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában