Budapest

2017.10.21. 18:47

Fontos ajkai futballsiker

Újabb fontos győzelmet aratott az FC Ajka, amely szombaton idegenben nyert a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Csepel FC-FC Ajka

0:1 (0:1)

Budapest, 200 néző. V.: Móri T. Csepel FC: Juhász – Dévai (Teplán, 72.), Hesz, Haraszkó, Simon – Váczi (Somodi, 57.), Fisli, Szabó Á., Tóth (Marczinka, 57.) – Németh, Korozmán. Edző: Gabala Krisztián.

FC Ajka: Pokorni – Krebsz, Pákai, Kovács, Csemer – Pavlitzky (Juhász, 81.), Köles, Vallejos – Kalász (Major, 72.), Horváth Péter (Illés, 66.), Nagy K. Edző: Rozmán László.

Gólszerző: Kalász (45.).

Már az első percben gólt szerezhetett volna az FC Ajka, szöglet után az egyik védő a gólvonalról mentett.

A Csepel abszolút nem törekedett támadásra, a védekezés és a másik játékának elrontása volt a célja, ez nagyon nem ízlett az ajkaiaknak. Mindkét csapat rengeteg átadási hibát vétett.

A 35. percben Csemer jól tört be a 16-oson belülre, lövés helyett azonban beadást választott, a védők szögletre mentettek.

A 45. percben Horváth Péter ugratta ki Nagy Krisztiánt (a lesen lévő Vallejos nem avatkozott játékba), aki az érkező Kalász Milán elé tálalt, ő pedig az üres kapuba passzolt, 0:1. Kalász először lépett kezdőként pályára az FC Ajkában.

A második félidőben, az 50. percben szép ajkai támadásnál a felfutó Csemer 16 méteres lövését Juhász óriási bravúrral ütötte ki a jobb felső sarokból. Hat perccel később megszületett a hazaiak első kapura lövése, Fisli próbálkozott, Pokorni remek vetődéssel hárított.

A 70. és a 73. percben Köles nagy bedobásai jelentettek veszélyt, a másodiknál Illés fejesénél kellett résen lennie Juhász kapusnak.

Vallejos próbálkozott 16 méterről, a védők blokkolni tudtak. A 76. percben Nagy Krisztián lesről (?) fejelt a hálóba.

A 80. percben adódott egy Csepel-helyzet, szöglet után Németh közeli fejese a jobb kapufáról pattant ki.

Az antifutballt játszó Csepel taktikája abszolút nem ízlett az ajkaiaknak, nem volt elég lendület a játékukban. Az akarással nem volt probléma, de a mezőnyben is sokat hibáztak a vendégek. Végül megérdemelt és értékes győzelmet szerzett az FC Ajka.

Rozmán László: – Nagyon jó küzdőszellem, kevés játék, rendkívül értékes három pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában