NB III

2017.10.20. 15:30

Fontos meccs vár az FC Ajkára: Csepelen lépnek pályára

A Kaposvár elleni, múlt heti derbit követően újabb nagy csata vár az ajkai futballcsapatra az NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (elöl Nagy Krisztián) legutóbb nagy csatában legyőzték a Kaposvárt, ma sem lesz könnyebb dolguk Fotó: Penovác Károly

Fontos győzelmet aratott múlt héten az FC Ajka, amely hazai pályán két vállra fektette (2:1) a hozzá hasonlóan szintén feljutásra törekvő Kaposvárt.

A mérkőzés színvonala nem volt túl magas, de a küzdelemre és az izgalmi faktorra nem lehetett panasz. A vendégek szerezték meg a vezetést, a második félidőben Nagy Erik és Pákai Gergő góljaival fordított a házigazda. Utóbbi találat a 86. percben esett.

Az ajkaiak (elöl Nagy Krisztián) legutóbb nagy csatában legyőzték a Kaposvárt, szombaton sem lesz könnyebb dolguk Fotó: Penovác Károly

- Mindkét csapat tud ennél sokkal jobban futballozni, a tét valóban rányomta a bélyegét a játékra, de ez nem számít, a lényeg, hogy három pontot szereztünk. Nyertünk egy rangadót, szükségünk volt rá – mondta el lapunknak Rozmán László edző.

Az ajkaiak ezzel a sikerrel egy pontra megközelítették a forduló előtt még éllovas Kaposvárt. Az ötödik helyen ál-ló Veszprém megyei együttest jelenleg egy győzelem választja el a mostani listavezetőtől, a Videoton II alakulatától.

Ott toporog az élmezőnyben az FC Ajka következő vetélytársa, a Csepel FC is. A két, hosszú ideje veretlen csapat között mindössze egy egység a különbség az előbbi javára.

- Jó hangulatban, feldobott állapotban vagyunk, bízom benne, hogy tovább tart a lendületünk. Nem lesz könnyű a Csepel ellen, amely zárt, agresszív játékstílussal rendelkezik. Ellenfelünk gyors kontrákra épít és nagyon veszélyesek a távoli lövései, nagy csatára, rangadóra készülünk – hangsúlyozta Rozmán László, aki a szombaton 14.30-kor kezdődő mérkőzésen nem számíthat a sérült Nagy Erikre. Mellette Horváth Patrik és Graszl Károly játéka is kérdéses, Pavlitzky Balázs viszont visszatérhet a csapatba az eltiltását követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában