férfi kézilabda nb I/b

2017.09.18. 15:07

A Füred nyerte a megyei rangadót

Megyei rangadóval indult a férfi kézilabda NB I/B 2017/18-as szezonja, ahol a BKSE U20 és az újonc KK Ajka csapott össze. A VKKFT és a Telekom U20 is idegenben kezdett, felemás eredménnyel.

B. Virág Rita

BKSE U20-Ajka 29-26 (12-13)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Réti-Tálas, Szedlák. BKSE U20: Andó – Déber 5 (1), Máthé 7 (4), NÉMETH A. 6, SZÖLLŐSI 4, Vékony 1, Orbán B. Csere: Ágoston (kapus), ÁG 3, VARGA 3, Kis D., Vágner, Vajda. Edző: Kárpáti Krisztián.

KK Ajka: KOMMENDÁNT – Kedves 1, Gyimesi 4, Erőss 2, BÁRDOS 6, Bajnóczi 5 (4), Bonyhádi 1. Csere: Horváth M. (kapus), Zeitler V. 1, Vadkerti-Tóth 2, Márkus, Zeitler D., Fülöp 3, Ignácz 1, Sinka. Edző: Hamar Zoltán.

 

Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 8/5, ill. 4/4.

Habár a szezon első találatát a Balatonfüred szerezte, az Ajka gyorsan fordított és a félidő végéig biztosan vezetett.

A szünet után egyenlített a hazai együttes (13-13), ám a vendégek egy 4-0-ás rohanással megint elhúztak. A hajráig utolérte ellenfelét a nagy szívvel küzdő balatoni csapat (52. perc: 23-23). A füredi védelem egyre inkább magára talált, több védést bemutatott a hazai hálóőr és a hajrában jobban összpontosító BKSE megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

PLER-Veszprémi KKFT 25-20 (13-10)

Pestszentlőrinc, 100 néző. V.: Sándor és Szabó. Veszprémi KKFT: Andorka – Szöllőskei 1, Márton 1, Éles 2, Árpási 2, Csirke, Szmetán 2. Csere: Miklós (kapus), SZOBOL 7, Tóth, Kreisz, Hári 2, Haszilló 2, Kovács 1, Lovas. Edző: Vágó Attila.

Az esélytelenebb vendégek cseppet sem megilletődötten kezdtek a feljutásra apelláló ellenfél otthonában, az első félidő jelentős részében egy-két góllal vezettek. A játékrész hajrájában sikerült csak fordítani a PLER-nek. A mérkőzés fordulópontját a mieink egyik emberelőnyös szituációja jelentette, amiből két találatot szereztek a házigazdák. Ettől fogva a veszprémiek csak futottak az eredmény után.

Százhalombatta-Telekom U20 31-34 (14-13)

Százhalombatta, 250 néző. V.: Natkai, Szalay. Telekom Veszprém U20: Nagy B. – Ernei 2, Uros 3, Ubornyák 2, BÁBOS 6, Kristóf 2, Szakály 5. Csere: GÖDÖR, Szél (kapusok), KOVÁCS 10, Sótonyi, Forgács, Hanák 1, Süle. Edző: Gulyás István.

Felváltva estek a gólok, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A 10. percben Ubornyák rossz ütemben érkezett, a lecsúszott sánca arcon találta az ellenfelét, amiért azonnal piros lappal kiállították. Érdekes, hogy ekkor még nem érződött Ubornyák hiánya, a Veszprém gyorsan három gólos előnyt épített, de pár perc múlva ismét egyenlő volt az állás és a vendég csapat láthatóan nehezen pótolta a kiállított játékost (11-11).

A szünet után élete első NB I/B-s mérkőzésén pályára lépő Kovács László vezérletével rendre a bakonyiak mentek elől, de a hajráig a Százhalombatta újra és újra felzárkózott. Az utolsó percekben azonban sikerült megroppantani a házigazdát, és a Veszprém jobb koncentrációjának köszönhetően megnyerte a találkozót és fontos két pontot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában