kosárlabda

2018.01.15. 19:03

Gyenge második félidő

Hiába játszott jól egy félidőn át a Motax KC Pápa, végül vereséget szenvedett a MAFC II alakulatától a férfi kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

MAFC II–Motax KC Pápa 88:71 (19:19, 17:26, 26:13, 26:13)

Budapest, 200 néző. V.: Jurák, Varga-Záray, Németh. MAFC II: Katona B. 30/9, Szanyi 9/3, Fehér 5/3, Vigh 19/3, Bordács 20. Csere: Nagy L. 5/3, Bartos, Cserkúti. Edző: Garai Péter. Motax KC Pápa: Hadnagy B., Keller 12, Schveighoffer 10, Horváth G. 12, Kálmán 17/9. Csere: Kasza, Domján, Presing 7/6, Horváth A. 9/9, Fülöp 4. Edző: Molnár István.

Az első negyedben a vendégek nagyon indiszponáltan kezdtek, sok ziccert hibáztak, sok közeli helyzetet elvétettek, így a hazaiak tartani tudták az eredményt. A második felvonásban ezeket a zicce- reket a pápai alakulat be tud-ta dobni, és a nagyszünetre előnyt szerzett (36:45).

A térfélcserét követően a MAFC II nagyon agresszív védekezésre váltott át, amire készültek a pápaiak, sajnos azonban a negyed közepén az egyik irányítóját elvesztette fegyelmezetlenség miatt, Fülöp András kiállni kényszerült, mert kipontozódott (25. perc: 50:48). Ráadásul Kálmán László összeszedte negyedik faultját is, ezért ettől kezdve az irányító kicsit visszafogottabban játszott. A MAFC II viszont továbbra is erőltette az agresszív védekezést, teljesen felőrölte a vendégeket (62:58). Az utolsó negyedben folytatódott a MAFC erőszakos játéka, amivel igazán megzavarták a

pápaiakat, akik nem tudtak megfelelő támadásokat építeni (35. perc: 77:69). A végére alakult ki a legnagyobb különbség, ami kissé túlzó.

Molnár István: – Tudunk szépen és eredményesen játszani, csak az ellenfél tisztában van vele, hogy vannak bizonyos hibáink, lemaradásaink, és ha ezt ügyesen kihasználják, arra mi még egyelőre nem tudunk reagálni. Nagyon örülök annak, hogy Presing remekül szállt be a játékba, sokat segített. Amit edzésen nem gyakorlunk, azt nem tudjuk végrehajtani. Többet kell edzeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában